{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantiestress - Hoe ga je ermee om?

Juist op vakantie gaan kan bij veel moeders de nodige stress teweeg brengen. Heb jij last van vakantiestress en hoe ga je ermee om?

Afbeelding blog 'Vakantiestress - Hoe ga je ermee om?'

Nog even en het is weer zover: zomervakantie! Natuurlijk besef je stiekem ook wel dat je jezelf in deze tijd gelukkig mag prijzen dat je überhaupt nog op vakantie kunt, maar dat neemt niet weg dat het je toch een onrustig gevoel geeft. We hebben het hier natuurlijk over vakantiestress. Wat is vakantiestress eigenlijk precies en hoe ga je ermee om?

Vakantiestress-wat is het eigenlijk precies?

Vakantiestress kan bij diverse situaties die met je vakantie te maken hebben om de hoek komen kijken. Dat kan voor iedereen heel verschillend zijn. 

Zo bezorgd mij een vliegreis met kinderen enorm veel stress. Natuurlijk, je bent ( meestal ) zo op de plaats van bestemming, maar de bekende 'beren' zie ik niet zo snel op de weg, maar wel in de lucht. Het begint al met de reis naar Schiphol, dan een transfer van de parkeerplaats naar de luchthaven zelf, het inchecken, het lange wachten met ongeduldige kinderen en de onrust van de kinderen in het vliegtuig zelf. Dan laat ik nog even buiten beschouwing dat ik ook niet bepaald fan ben van het vliegen zelf. Laat mij maar lekker met de auto naar de plaats van bestemming gaan. Mijn zusje daarentegen reist superrelaxed met 2 jonge kinderen de hele wereld over. Japan, Amerika of waar dan ook; ze draait er haar hand niet voor om! Geen vakantiestress in het vliegtuig voor haar.

Bekijk dan ook eens rustig waar jij tegenaan loopt en wat jouw vakantiestress precies veroorzaakt. Sommige dingen kun je niet voorkomen. Zo moeten de koffers toch echt worden ingepakt, maar de manier waarop je ermee omgaat kan juist het verschil maken!

Vakantiestress? Probeer op de eerste plaats rustig te blijven!

Het valt heus niet altijd mee, maar probeer die vakantiestress opzij te zetten en blijf rustig tegenover je kinderen. Kinderen voelen immers de stemming van hun moeder meestal heel sterk aan. Wanneer zij voelen dat jij stress hebt, worden zij ook onrustig en dat is dan pas echt een reden voor stress.

Vakantiestress? Zo pak je het aan!

Heb je een hekel aan reizen met jonge kinderen? Kies dan voor een leuke bestemming dichtbij huis.

Zorg dat je het inpakken ruim van te voren voorbereid, zodat je niet op het allerlaatste moment nog voor onaangename verrassingen komt te staan. Raadpleeg een vakantiechecklist en vink alles af wat afgehandeld is.

Ben je bang dat je kindje ziek wordt op vakantie? Denk in ieder geval aan de reisapotheek.

Ben je altijd bang dat je iets vergeten bent? Onthoud goed dat bijna alles voor je kind wel te koop is op de plaats van bestemming. Ook kun je kiezen voor een extra kindvriendelijke accommodatie waarbij de kinderspullen al klaar staan.

Vakantie met het vliegtuig of met de auto? Bedenk voor je gaat boeken heel goed wat voor jullie gezin het prettigst is.

Wordt de vakantiestress je ieder jaar weer te veel? Ook thuisblijven en dagtripjes maken in jullie eigen omgeving kan heerlijk zijn. De voordelen: je hoeft geen koffers in te pakken en je houdt ook nog eens een aardig centje over.

Een hele fijne,relaxte vakantie toegewenst!

Heb jij last van vakantiestress en heb jij nog tips voor andere moeders? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je