{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantiestress

Afbeelding blog 'Vakantiestress' Achtergrond blur afbeelding

Nog 6 weken en dan is het weer zover!

Net als vorig jaar gaan we weer met de auto naar Italie. 

Vorig jaar hebben we eigenlijk voor het eerst zo'n lange autorit gemaakt en hebben we voor het eerst onze vakantie op een camping doorgebracht. Onze zoon was toen 2. Ik zag enorm op tegen de lange autoreis. Maar dat is super goed gegaan. Aan de hand van een tip van een andere mama heb ik toen een tasje met kleine cadeautjes gemaakt en bij iedere tussenstop mocht hij er een open maken. Zo was hij steeds weer een poos zoet achterin. Maar eigenlijk was het helemaal niet nodig. Hij keek zijn ogen uit naar alle auto's, vrachtwagens, bergen en noem maar op. En ook daar op de camping was het geweldig. De kleine man, en wij natuurlijk ook, genoten met volle teugen. Kortom het was geweldig en ik kan niet wachten om weer te gaan.

Maar met het enthousiasme komt ook al weer de vakantiestress langzaam om de hoek kijken. Mijn man snapt nooit waar ik me druk om maak, en eerlijk gezegd snap ik het achteraf zelf ook nooit.

Wat moet ik allemaal nog aanschaffen? Zomerkleding, toiletartikelen, zonnebrand...

Wat moet ik allemaal inpakken? Diverse checklists komen er aan te pas om er maar voor te zorgen dat ik echt niets vergeet. ( alsof we naar de andere kant van de wereld gaan, waar we in the middle of nowhere  zitten en niets kunnen kopen). Gaat het allemaal in de auto passen? Zijn de vignetten geregeld? 

En dan vlak voor vertrek bedenk ik vaak ook nog even dat ik het hele huis een grote schoonmaak wil geven.. Waarvoor? Geen idee, niemand die zich er aan stoort als er een beetje stof achterblijft op de kast, als er vingerafdrukken op de keukenkastjes zitten, dat de ramen niet gezeemd zijn.

Af en toe word ik moe van mezelf. Er gebeuren wel ergere dingen om stress van te hebben. Maar kan het niet helpen.... Ik krijg dat knopje gewoon niet om.

Maar ondanks de vakantiestress kan ik niet wachten tot we weer gaan. Even lekker ontstressen :-)

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je