{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantiehuis A l'Ombre du Pin in Alhoumont

Wij mogen een vakantiehuis in de Ardennen van Villa XL gaan testen en een dagje bij Adventure XL in Polleur.

Afbeelding blog 'Vakantiehuis A l'Ombre du Pin in Alhoumont'

Wij zijn vrijdag aangekomen bij het vakantiehuis in Alhoumont. Het noemt A l'Ombre du Pin, het is gelegen in een doodlopende straat. Mits Alhoumont een rustig dorpje is; rust troef hier! Wij zijn heel hartelijk ontvangen door de eigenaar. Ik heb meteen mijn Frans nog eens kunnen oefenen.

Als ik alles goed heb begrepen zou het huis al meer dan een eeuw oud zijn en reeds lang in het bezit van de familie. Zo staat er in de woonkamer een foto uit de jaren 1800 van de betovergrootmoeder van de eigenaar voor het huis met de boom erop die er nu nog steeds staat. In mijn review heb ik deze foto bijgevoegd samen met een foto van nu.

Gedurende twee jaar hebben ze het huis volledig gerenoveerd. Oude en nieuwe materialen zijn perfect geïntegreerd. Zo heb je alle luxe van nu maar met behoud van de Ardense charme. Gewoon magnifiek! Al die verschillende materialen passen perfect bij elkaar. Chapeau aan de eigenaar.

Alles is aanwezig om jong en oud te plezieren. Er zijn video's, radio, meerdere tv's, een Wii, internet, gezelschapsspel. In de keuken is er zelfs een vaatwasmachine. Om je spieren lekker te ontspannen is er een infraroodcabine met kleurentherapie. Voor sommige gezinnen ook heel belangrijk: twee badkamers en twee toiletten! Dus een lange rijen daar. ;-) Er is ook een grote tuin waar de kids in kunnen ravotten naar hartenlust en er zijn ook ligstoelen voor de grootsten moest het wat beter weer zijn uiteraard. Er is ook een onoverdekt terras en een overdekt terras met stenen barbecue, een minivoetbaltafel en een dartsbord. Tijd om je te vervelen heb je niet.

En de eigenaar had voor ons Fleur een kinder(reis)bedje en -stoel voorzien. Voor de 2 grotere kids had hij kindersurpise en snoepjes klaarstaan. In een mum van tijd was alles verdwenen. :-) 

Als je graag van de natuur geniet en de omgeving wilt verkennen, op 300 meter van het huis is er een bos en vlakbij start er een wandeling van ongeveer een uur zodat je de omgeving leert kennen.

Zaterdag hebben we met het gezin een uitstapje gemaakt naar La Roche. Daar zijn we een kijkje gaan nemen in de ruïne en zijn we ook naar het wildpark (Le parc à gibier de La Roche-en-Ardenne) geweest. Op de terugweg zijn we nog gestopt bij het museum History 44. Zalig dagje gehad.

's Avonds waren de kids niet weg te slaan van de Wii. :-) En wij zijn om de beurt in de infraroodcabine geweest, spiertjes lekker ontspannen voor de volgende dag. ;-) Nadat we de houtkachel hebben aangestoken hebben we nog met z'n allen een gezelschapsspel gespeeld, super gezellig! Wel opletten voor bij peutertjes en kleutertjes want er is geen hekje rond de kachel. Maar je hebt deze wel niet nodig voor de warmte want alles krijg je voldoende warm met de centrale verwarming met thermostaat.

Zondag hadden we dan het dagje bij Adventure XL/Survival Live in Polleur. We werden verwacht op camping Polleur waar we bovenaan op de parking de auto konden achterlaten.

We werden ontvangen door twee sympathieke begeleiders. In afwachting tot de komst van het andere testgezin kregen we een doordenkertje voorgeschoteld, kei tof. Voor sommige heel moeilijk, voor andere dan weer simpel...

Toen iedereen aanwezig was, konden we na een woordje uitleg, starten aan onze Adventure Walk. Aan de hand van een blad met daarop tekeningen van kruispunten/splitsingen met pijl van welke richting we uit moesten hebben we lekker door de modder kunnen ploeteren en mooie uitzichtjes gekregen. Als einde van dit eerste onderdeel moesten we stijl afdalen naar een rivier en met een stoeltje werden we de rivier over gezet. Heel leuk en doenbaar voor mij. Want ja ik had Fleur aanhangen :-) ja met een buggy moet je er  zeker niet aan wagen.

Als tweede gedeelte kregen we weer een papier maar  ditmaal met foto's van trapjes en telkens het aan tal graden dat we moesten schieten met een kompas. Dit gedeelte noemt dan ook kampasschieten. Om dit af te sluiten kregen we de opdracht met het web. Er door geraken maar iedereen door een andere opening zonder het touw aan te raken. Dit was lachen.

Als derde een papier met foto's die we moesten herkennen met daarbij een beschrijving welke richting we uit moesten. We gingen zo van weiland door weiland. Zelfs eentje waar de koeien nog in stonden :-) super! De trapjes waren met momenten wel moeilijk voor mij met Fleur aangehangen maar met een beetje hulp perfect mogelijk. Dank je wel team! ;-) Om dit af te sluiten hadden we een soort death ride. En dan kwam je uit bij de River Ropes. Dit heb ik met Fleur wel links laten liggen. Maar als ik wou mocht ik Fleur wel doorgeven en even te voet terug naar boven gaan en ook een keertje gaan maar dit was voor mij niet nodig mits ik zeker nog ging tokkelen.

Dus het tweede gedeelte de River Ropes, hier moest je via een touwenparkoers telkens kris kras over het water en telkens weer waren de bruggen/touwen iets anders en naar het einde toe best pittig. Goeie armspieren komen zeker van pas.

Om de dag af te sluiten was het weer naar de camping en vlak aan de ingang was het tokkelen. Dit is ook weer een soort van death ride. Kei tof.

Maar eigenlijk was heel het weekend super geweest. Dus bij deze bedankt mamaplaats voor deze kans om als testmoeder op uitstap/weekend te mogen. Bedankt VillaXL voor het fijne verblijf in A l'Ombre du Pin in Alhoumont en bedankt Tom en Marcel van AdventureXL/Survival Life voor de leuke en avontuurlijke dag. Weekend geslaagd!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je