{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantiegeld, hoe besteed jij het?

Het is weer mei, voor een heleboel mensen betekent dat, dat het vakantiegeld er weer aan zit te komen.

Afbeelding blog 'Vakantiegeld, hoe besteed jij het?' Achtergrond blur afbeelding

Het is weer mei, voor een heleboel mensen betekent dat, dat het vakantiegeld er weer aan zit te komen. Waar gaat het geld heen?

De één besteed zijn vakantiegeld daadwerkelijk aan een vakantie, de ander gebruikt het om een andere auto van te kopen, of misschien toch die nieuwe vaatwasser. Weer een ander heeft het geld hard nodig om de stapel opgehoopte rekeningen mee uit te dunnen. Hoe je het ook besteed, het is heerlijk om je loonstrookje te krijgen en er staat ineens "teveel" geld op!

Mijn man en ik zijn in de gelukkige en luxe positie dat we ons vakantiegeld niet nodig hebben om schulden mee af te lossen of om oude rekeningen mee te betalen. Wij kunnen, als we dat willen, op vakantie van ons vakantiegeld! Zij het wel een korte vakantie, in Nederland, maar we kunnen ervan weg. Toch hebben wij, vorig jaar voor het eerst, ervoor gekozen om dat niet te doen. Wij vonden het namelijk een beetje zonde om al dat geld op te maken aan een weekje in een bungalowpark:
* Je betaalt altijd meer dan je van te voren bedenkt, met reserveringskosten, schoonmaakkosten en etenskosten.
* Je hebt er maar 1 week in het hele jaar plezier van.
* Je loopt het risico dat het net die ene week keihard regent.
* Je kunt in de vakantiestress schieten: inpakken, niks vergeten, lang eind auto rijden, achteraf veel was, enzovoorts.

Wat willen we dan wel? Het theater! In de stad waar wij wonen staat een vrij groot theater en elk jaar in mei begint de voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen. Voordelen te over!
* Er zijn veel leuke theaterproducties voor kinderen.
* Maar je kunt ook naar volwassen programma's.
* Je weet van te voren precies hoeveel geld je kwijt bent.
* Je hebt er het hele jaar door plezier van.

Afgelopen jaar hebben we daar zulke goede ervaringen mee opgedaan, dat we het dit jaar weer gaan doen. Morgen begint de voorverkoop, om 9 uur 's ochtends. Ik hoop op kaartjes voor Najib Amhali, dus ik zit vroeg voor de laptop, vingers in de aanslag om zo snel mogelijk te typen. Hoezo vakantievoorpret? :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je