Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Vakantie zonder vakantie

Dit jaar geen vakantie voor ons helaas. Maar na de balans van 2 weken thuisvakantie te hebben opgemaakt, moeten wij concluderen dat we nog nooit zo relaxt zijn geweest!

Zomer 2013 gaat de boeken in als de meest relaxte en heetste vakantieperiode ooit. Nog nooit genoten manlief en ik zo intens van twee weken zomervakantie met ons gezin. Hoewel dochterlief al eerder vakantie van de peuterspeelzaal had, zijn we allemaal goed geluimd en kijken we iedere avond terug op een geslaagde en warme zomerdag.
Dit jaar gaan wij niet op vakantie en begon ons zomeravontuur half juli met een bezoekje aan Zeeuws Vlaanderen en verbleven wij een heerlijke nacht in de tent op de camping. Ondanks wat bewolking en een temperatuur van 16˚, was ook dit uitje zeer geslaagd.
Na een lange en drukke werkweek, kon manlief eindelijk ook thuis gaan genieten en wisselden we uitjes in de buurt af met poets- en opruimwerkzaamheden: wat mij betreft een ideale combinatie!
We bezochten Maastricht Aachen Airport voor het spotten van vliegtuigen en hoewel er op het moment van ons bezoek geen opstijgend of landend vliegtuig te bekennen was, waren onze kinderen vrolijk en vonden ze alles ‘helemaal spannend’! Verder maakten we dankbaar gebruik van plaatselijke festiviteiten waar beide kinderen weer plezier beleefden en bezochten we regelmatig in de namiddag nog een speeltuin of dierenpark. Andere middagen namen beide kids een heerlijke en lange siësta en vermaakten ze zich tegen etenstijd nog prima in het zwembadje in de tuin.
Manlief en ik hebben echt genoten en voelen ons helemaal ontspannen. Hoewel wij ook graag op vakantie gaan naar warme en temperamentvolle landen, zijn wij helemaal tevreden met deze nieuwe ervaring. Misschien doordat wij geen verwachtingen en agenda vol gepland hadden, hebben deze twee weken ons allemaal meer dan goed gedaan!

10 jaar geleden

Hier vandaag ook maar rustig aan gedaan, maar ik moet zeggen dat mijn kids toch wel liever zijn als we weggaan, al is het maar naar de speeltuin op de hoek... Het zijn (nog) niet van de tv kijkers. Vakantie zonder vakantie klinkt goed, lekker eropuit, maar toch relaxt, vooral met dit mooie weer!

10 jaar geleden

Heb vandaag meteen maar eens jouw voorbeeld gevolgd. We hebben met dit vieze weer lekker rustig aan gedaan. Samen filmpje gekeken etc.

10 jaar geleden

Ja wij hebben er van geleerd!

10 jaar geleden

Klinkt hartstikke leuk! Alhoewel ik ook zo iemand ben die de neiging heeft om alles vol te plannen, is mijn ervaring ook zo als die van jou. Hoe minder drukte en verwachtingen, hoe gezelliger!