Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Vakantie voor stress! Help!!

Nu al stress voor de vakantie in juli 2014

Deze zomer hebben we voor het eerst de vakantie ruim van te voren gepland en geboekt. Best spannend als je normaal gesproken max 2 weken van de voren pas gaat boeken.

Nu gaan we kamperen in Frankrijk in de streek Drôme naar camping le chateau de galaure van Iris parcs met onze vouwwagen, vorig jaar voor het eerst met de vouwwagen weg geweest en dat beviel erg goed, waarom dan nu de stress.

De camping ziet er echt super uit, leuke zwembaden, zwemmeertje op de camping, sanitair is netjes,camping grenst aan een dorpje waar je zo naar toe kunt lopen, omgeving is prachtig, leuke dorpjes en steden in de omgeving, veel natuur op en rond de camping, kortom de camping daar hoeven we ons niet druk over te maken.

De vouwwagen opzetten is voor ons ondertussen ook niet meer heel moeilijk, met anderhalf uur staat zo'n ding klaar om te gaan slapen, het inrichten moet dan nog wel maar dat kan als de kinderen liggen te slapen, ook geen probleem.

Is het de afstand of de lange autorit waar ik tegen op zie, geen idee! Maar de stress is er al in hevige maten.

Elk vrij momentje wordt er gezocht naar handige aanvullingen op onze kampeerbenodigheden, naar zomer/zwem kleding voor de kids, makkelijke 1-pansgerechten, bezienswaardigheden in de buurt en ga zo nog maar even door.

Lijstjes worden ook al gemaakt.

1 lijstje voor de kampeerbenodigheden

1 lijstje voor "onderweg" in de auto

1 lijstje voor wat speelgoed

1 lijstje voor kleding

1 boekje met leuke, lekkere en simpele gerechten

en ga zo nog maar even door.

Ben ik de enige chaoot die in paniek raakt bij een geplande vakantie, of zijn er meer die hier last van hebben.

Volgend jaar misschien maar weer last minute, scheelt mij maanden van vakantie stress!

10 jaar geleden

Ik snap dat dit een luxe probleem is en dat er genoeg mensen zijn die heel graag op vakantie willen maar dit niet kunnen. Wij zijn gelukkig na een paar mindere jaren nu in staat om zonder al te veel problemen op vakantie te gaan. Dit is helaas ook weleens anders geweest

10 jaar geleden

Jeetje dat is handig! Ik maak elk jaar nieuwe lijstjes die ik uiteindelijk kwijtraak en dan weer in de stress raak. Zeker ook handig om een lijstje te maken met wat ik thuis moet uitzetten voor we wegkunnen.. Volgens mij ben jij een heel geordend persoon ;)

10 jaar geleden

Ik begin meestal 2 weken voor dat we vertrekken... en ik heb standaard vakantielijstjes op de computer staan voor kampeer/vlieg/klein wekendje/midweek weg .... (heel erg handig, ik houd van lijstjes;))en ik zorg altijd dat ik 'alle' kleding schoon in de kasten heb liggen van het hele gezin een halve week voordat we vertrekken... alles wordt afgestreept en alles wat nog gehaald moet worden zetten we op een boodschappenlijstje die in de 2 weken nog allemaal worden gehaald.... ik heb zelfs een lijstje van check dingen op het moment van 'vertrek'....het is me namelijk al zo vaak overkomen dat ik tijdens de autorit onzeker werd of ik het stopcontact van het koffiezetapparaat er wel had uitgetrokken etc.;)

10 jaar geleden

Ja dat zeggen ze idd! Misschien moet ik me gewoon niet zo druk maken en net doen alsof ik pas in juni weet waar we heen gaan ;)