{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantie met jonge kinderen

Een vakantie met jonge kinderen, is dat eigenlijk wel een echte vakantie?

Afbeelding blog 'Vakantie met jonge kinderen'

in een vorig leven bestonden mijn vakanties uit zwemmen, boekjes lezen, uitjes ondernemen, lekker eten en rusten. Afhankelijk van de locatie en het gezelschap wisselende de activiteiten en rust, maar nooit in me leven dat ik vermoeider terug kwam dan ik ging. Ik hoefde niets te plannen en had alle vrijheid.

Mijn vakanties in de huidige tijd bestaan uit vroeg opstaan, aankleden en zorgen dat iedereen voor half 10 klaar is vanwege de kinderclub, dansen, springen en vervolgens knustelen. Afwassen, opruimen, opletten, plannen, tussendoor snel naar de wc, met het hele gezelschap achter mij aan, flesjes klaar maken, hapjes geven en dan is het nog geen eens 12 uur. Ik heb nog een hele dag te gaan! 

Ik beland in situaties als ' kijk mama, de deur kan open' tijdens het douchen' mama roepend: het stinkt wel een beetje he'? 'als je op de wc zit' of sorry mama' als hij voor de vijfde keer op mijn blote voeten gaat staan, of als er geroepen wordt' mama, je motor is op' als ik met de fiets en twee kinderen, de heuvel niet meer op kan fietsen. 

Ik doe er minimaal een uur over om de kinderen naar bed te krijgen en ik heb het fut niet meer de strijd aan te gaan met het haren wassen na een dag strand ( de volgende dag gaan we weer). Het eten varieert van pasta tot rijst tot aardappelpuree en de lunch wordt regelmatig vergeten en pas laat in de middag gegeten. We eten dagelijks ijsjes ( ook magnums) en harde broodjes en ik durf na de vakantie niet meer op de weegschaal te staan. 

Er slingert overal speelgoed wat ik tussendoor een beetje probeer op te ruimen en de kleding kastjes zijn ontploft. Alle kindjes uit het laantje lopen de tent in en uit en s avonds moet ik een rondje lopen om alle schoentjes en slippers terug te brengen naar de ouders. 

Als de kindjes dan eindelijk slapen, na omstebeurt wakker te zijn geweest, plof ik op een stoel met een dikke trui, een kop thee en iets te knabbelen. Inmiddels is het al laat en koud en verlang ik naar mijn bed. Het is de volgende dag weer vroeg op en de oudste kruipt snachts tussen ons in en steelt dan heel het dekbed en alle ruimte. 

Nee, mijn vakanties zijn niet meer te vergelijken met die van vroeger en ja, ik ben af en toe behoorlijk moe maar ik ben dolgelukkig met deze levendige, vrolijke en drukke vakanties als mijn zoontje zegt' leuke dag mama' mama is lief he' en hallo mama, jij bent mijn mama he', of als mijn dochtertje met een lach wakker wordt en de hele dag door vrolijk zwaait en kusjes geeft. De kindjes hebben vakantie.. en ik, ach ik haal het wel weer in als de kinderen ouder zijn en ik terug verlang naar dezelfde leuke vakanties. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je