{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantie leuk? Vakantie rust?

Vandaag eindelijk mijn laatste werkdag en vanaf morgen..... HELP! 3 weken vakantie

Afbeelding blog 'Vakantie leuk? Vakantie rust?'

Oke de inleiding klinkt wat dramatisch en ik zit er niet echt volledig van in de stress maar er helemaal gerust op ben ik ook niet.

Ik ga niet weer beginnen over hoe mijn kinderen anders reageren dan anderen (zie mijn vorige blogs) maar dit is wel de reden dat ik niet gerust ben dat mijn man en ik de rust krijgen die we nodig hebben.

Ik heb een leuke baan en in tegenstelling tot veel anderen zit ik niet tot over mijn oren in het werk. Sterker nog, ik heb gewoon de tijd om eens mijn ouders te bellen, te appen met vriendinnen en een blog te schrijven voor mamaplaats. De reden dat ik rust nodig heb is meer om de dingen die buiten werk om gebeuren en gebeurd zijn. 

Ik heb deze baan pas sinds april, daarvoor zat ik een half jaar thuis waardoor onze financiele situatie behoorlijk achteruit is gegaan. Spaargeld gaat hard zonder baan en met een eigen huis en oudere auto's is het geen buffer hebben niet fijn. Mijn man heeft een contract tot eind van het jaar dus ook dat begint al weer op te schieten en ondanks dat ze hem graag willen houden moet dat budgetair ook kunnen en daar is nog geen duidelijkheid over voor volgend jaar. Hij is 42 en dan is het niet makkelijk om weer een nieuwe baan (zeker voor dit salaris)  weer te vinden. 

Daarnaast is mijn jongste net 4 en is 80% van de tijd gefrustreerd omdat hij (nog) niet de dingen kan die hij graag zou willen en verwoorden (die hij in zijn hoofd heeft). En tja, onder doen voor je 3 jaar oudere broer is moeilijk te verkroppen. 

En dan hebben we mijn oudste nog waarmee we nog hard bezig zijn om te leren hoe we hem het beste kunnen helpen en met hem om gaan zodat hij zich begrepen en gehoord voelt. (zie vorige blogs)

Al met al vind ik dat we dus wel wat rust verdiend hebben. Maar hoe krijg je rust met 2 kinderen die, als je ze niet constant bezig houdt, vervelend, luidruchtig en brutaal worden en elkaar om ieder wissewasje in de haren vliegen? Ik ben wel eens in bed blijven liggen en aangegeven dat ze naar beneden mochten als ze stil waren. Ze weten hoe de tv en de Wii aan moeten dus geen probleem. Na 15 minuten zit ik aangekleed beneden angstig naar de voordeur te kijken of de buren al komen klagen omdat het lawaai oorverdovend is en ik niet boven kan uitmaken of het spelen of ruzie is. (onze buren komen nooit hoor maar ik zou het niet gek vinden als ze het wel zouden doen). Daarnaast moet ook de hond het nog wel eens ontgelden die zodra ik beneden kom direct zich ter bescherming tussen de stoel en mijn voeten wurmt.

Dus dan gooien we het over een andere boeg. Zoveel mogelijk ondernemen dat ze zo moe zijn in de avond dat we dan rust hebben. Zoals ik al eens gezegd heb tegen een vriendin. Ik ben dol op mijn kinderen, maar ik vind het ook fijn als ze slapen.

Veel ondernemen dus. Maar zoals iedere ouder weet kunnen kinderen uitjes maken of breken. Mijn jongste kan zijn kont in de krib gooien omdat hij een ijsje wil en dat op dat moment niet krijgt of iets niet kan wat hij wel graag wil. En mijn oudste omdat hij zich de dag anders had voorgesteld en het gevoel heeft de controle kwijt te zijn. En daar heeft hij last van (wederom zie vorige blogs).

Al met al heb ik veel zin in de vakantie maar probeer realistisch te blijven dat het niet 3 weken feest wordt. Ik denk dat ik er voor ga dat ik niet na 3 weken blij ben dat ik weer aan het werk mag..... nou ja, dat laatste is wel heel negatief maar ik denk dat iedereen wel begrijpt wat ik bedoel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je