Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Vakantie en verzekerd

Op vakantie wil je natuurlijk vooral zorgeloos genieten. Maar je kunt ook onverwacht voor ongemakken komen te staan. Bijvoorbeeld omdat je bagage zoek raakt, je de reis moet annuleren of betrokken raakt bij een ongeval. Mocht er iets mis gaan op reis, dan is het fijn als hiervoor verzekerd bent.

Verzekeringen

Voor iedereen is er een passende verzekering. Je kunt kiezen voor een tijdelijke of doorlopende reisverzekering maar ook voor een annuleringsverzekering. Ga je meerdere malen per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger, maar ook handiger.

Tijdelijke reisverzekering

Wanneer je tijdelijk verzekerd bent ga je meestal niet vaak op vakantie. Je sluit dan alleen een 'losse verzekering' af wanneer je weet dat je weg gaat. Deze verzekering kun je perfect afstemmen op je vakantie, je betaalt namelijk niet per jaar, maar per dag. Met een tijdelijke verzekering kun je rekenen op:

  • Wereldwijde hulpverlening: 24 uur per dag, 7 dagen per week staat een team van hulpverleners, artsen en verpleegkundigen klaar om je bij te staan.
  • Bagage- en ongevallendekking: je bagage is verzekerd tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging. Als een van de verzekerden tijdens de vakantie een ongeval krijgt dat blijvende invaliditeit of overlijden tot gevolg heeft, biedt Zilveren Kruis een ruime uitkering.
  • Vervangend vervoer: gaat je auto onverwacht kapot en kan die niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden, dan kun je je reis toch voortzetten.
  • Rechtsbijstand (Europa): indien zich een juridisch probleem ontstaat, kun je aanspraak maken op rechtsbijstand. Bij Zilveren Kruis ben je verzekerd voor de kosten van verhaal- en contractrechtsbijstand.
  • Personenhulp: als je je vakantie plotseling moet afbreken wegens onverwachte ernstige ziekte of overlijden van familieleden in de 1e of 2e graad, of iemand waar je veel om geeft dan vergoedt de 'Tijdelijke Reisverzekering' de extra kosten die daaruit voortvloeien.

Doorlopende reisverzekering - 'Voordeel BasisPakket'

Als je vaker per jaar op reis gaat is het verstandig om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.  Een reisverzekering bestaat vaak uit:

  • Bagagedekking: je bagage is verzekerd tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging.
  • Personenhulp: Tijdens de vakantie ziek worden of betrokken raken bij een ongeval is al vervelend genoeg. Als je je vakantie plotseling moet afbreken wegens ziekte of overlijden van een familielid in de 1e of 2e graad of iemand waar je veel om geeft, dan worden de extra kosten die daaruit voortvloeien vergoed.
  • Sportdekking: als je op je vakantie een sport uitoefent, dan hoef je geen toeslag op de premie te betalen. 

Annuleringsverzekering

Wanneer je een annuleringsverzekering afsluit, ben je verzekerd tegen onverwachte annulering. Je bent verzekerd tegen de volledige reissom en de vergoeding bij niet-genoten vakantiedagen. Voor de annuleringsverzekering betaal je 5,21 % van de reis- of huursom.

Sluit jij ook een verzekering af als je op reis gaat?

 

 

9 jaar geleden

Ooit eens meegemaakt dat we geen annuleringsverzekering hadden terwijl er iemand op sterven lag, dat doen we dus nooit meer.

9 jaar geleden

Ik raak altijd helemaal in de war van al die verzekeringen, handig dat het hier zo op een rijtje staat!

9 jaar geleden

Wij zijn altijd al verzekerd geweest bij zilveren kruis, en zijn ook doorlopend verzekerd. Wij gaan ongeveer 4x per jaar op vakantie, dus erg handig!

9 jaar geleden

Wij hebben inderdaad een doorlopende reisverzekering. Wij maken tussendoor namelijk ook nog wel eens wat stedentripjes, dan is het gewoon handig als je goed verzekerd bent. Als je bijna nooit op vakantie gaat dan zou ik inderdaad een tijdelijke nemen, want anders is het zonde van je geld. Maar dat gaat voor ons niet op.