Snap
  • Mama
  • Babyspullen
  • post

Uitverkoop bij de Kringloop

Vier keer per jaar krijg je 50 procent extra korting bij de Kringloop. Voor ons de reden om weer eens een rondje Kringloop te gaan doen.

Gisteren was het 'Zonnige Zaterdag' bij de Kringloopwinkel. Weer of geen weer, dat maakt niet uit, want 4 keer per jaar is het 'Zonnige Zaterdag'. Dat wil zeggen: 50 procent korting op alle ( toch al zo goedkope ) spullen. Voor ons een goede reden om met jongste dochter een rondje Kringloop te doen. Ons meisje keek haar ogen uit: zoveel boekjes, spelletjes, poppenwagens, muziekinstrumenten en poppenkasten bij elkaar is voor een kind natuurlijk één groot festijn.

Terwijl papa doelloos een beetje rond liep, bleef mama wel erg lang hangen op de boeken afdeling. Boeken in alle soorten en maten. Van gloednieuw tot geel geworden van oudheid. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat juist die laatste groep mij bijzonder aanspreekt: boeken met geschiedenis, wie weet 50 jaar geleden wel voorgelezen voor de Open Haard. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik een voor mij wel heel bekend boek zag staan: 'Mijn zus en ik' Dit boek hadden wij thuis toen 'mijn zus en ik' nog kleine meisjes waren. Voor het schamele bedrag van 0,25 cent ben ik nu de gelukkig eigenaar.

Dochterlief wilde heel graag een boekje uitzoeken. Nou, vooruit dan maar! Mevrouwtje ging duidelijk niet voor iets authentieks Integendeel: zij haalde juist een knalroze Assepoester exemplaar uit het rek met fonkelende lampjes. Een groter contrast was er vast niet te vinden.

Op de speelgoedafdeling werd ik meteen verliefd. Verliefd op een houten poppenkast met blauwwit geruite gordijntjes. Aan het lettertype te zien, een behoorlijk antiek exemplaar, maar oh zo leuk. Vriendlief gromde in de verte nog iets van ''Waar laten we dat ding?'', al wetende dat ondergetekende niet meer te stoppen was. De kinderen helemaal dolgelukkig natuurlijk.

Eenmaal thuis bekeken we onze 'buit': een houten poppenkast, 2 leerboekjes, 1 Assepoester boek, 1 Hans en Grietje boek, het boek 'Mijn zus en ik', een groot Dominospel en een antieke puzzel van Pipo de Clown. Totale kosten: 5,50. Kortom:iedereen blij!

10 jaar geleden

Ha,ha, geweldig is dat,he!

10 jaar geleden

Ik was een tijdje terug ook met de meiden naar de kringloop. een paar kleine dingetjes voor de kinderen op de kop getikt. 6 dingetjes voor 4,90 ofzo. Zegt mijn oudste dochter als ze de prijs hoort: 'nou dat is wel duur hoor mama!' Ik had het niet meer! hahaha wat zijn kinderen toch geweldig. De cassiere moest er ook om lachen.....

10 jaar geleden

Veel plezier!!

10 jaar geleden

Binnenkort hier in de buurt een garageverkoop. Even speelgoed shoppen!