Snap
  • Mama
  • Gezond

Uitslagen en verder...

De uitslagen van de MRI en het bloedonderzoek zijn binnen. Het begint is er maar we zijn er nog niet...

Gisteren was het dan zover. Mijn afspraak bij de neuroloog over de uitslagen van de MRI en het bloedonderzoek.

Na een lange nacht van slecht slapen, spanning en uren schaapjes tellen stapte ik uiteindelijk om 14.00 uur in de bus naar het ziekenhuis. Het gesprek met de buschauffeur kwam weer op gang, ik zit inmiddels zovaak ik die bus dat bijna alle chauffeurs me inmiddels kennen. Bij het ziekenhuis aangekomen wenste hij me succes en sterkte en ik reed het ziekenhuis naar binnen...

Goed nieuws van de MRI

In de wachtkamer moest ik natuurlijk wachten, drie kwartier om precies te zijn. De tijd kroop voorbij en ik voelde de spanning in mijn lijf weer stijgen. 

Eindelijk mocht ik naar binnen, mijn MRI werd op het scherm gezet en het scherm bijgedraait. Links een doorsnede van mijn wervelkolom en rechts mijn hoofd. Hij begint bij de scan van mijn hoofd, om de spanning te doorbreken begint hij met het goede nieuws: geen witte vlekjes, dus geen ms! Ik voel een last van mijn schouders glijden en zo te zien aan de arts ziet hij het ook aan me en hij glimlacht naar me. Daarna de wervelkolom, nog een keer goed nieuws: geen beknellingen in het zenuwstelsel! Oké dit hebben we overleefd en gelukkig goed afgesloten. Het ergste is nu achter de rug..

Het bloedonderzoek

Nu het bloedonderzoek.. Hier was wel iets gevonden, een groot te kort aan B12 om precies te zijn. Mijn waarde is minder dan 50% van het minimale wat nog als goed gezien wordt. Dit betekent dat ik B12 injecties moet gaan halen bij de huisarts om dit op peil te brengen.

Wel werd direct benadrukt dat dit niet de oorzaak van mijn klachten kan zijn, maar mijn klachten wel kan verergeren. Met de injecties kom ik niet van mijn klachten af, maar het zal hoogstwaarschijnlijk wel verbetering gaan geven.

De huisarts moet eerst nog gaan bepalen hoevaak en hoelang ik deze injecties moet hebben. Tussendoor moet ik ter controle bloedprikken om te bekijken of mijn lichaam de B12 voldoende opneemt. Deze injecties worden rechtstreeks in een spier gezet, heeft iemand hier ervaring mee?

Revalidatie

Naast de B12 injecties wordt er een intensief revalidatie programma op touw gezet. Hierin zullen verschillende specialisten gaan samenwerken om mij zo goed mogelijk te kunnen helpen en begeleiden en de best haalbare resultaten te boeken. Het programma zal niet makkelijk worden en zal veel van mij vragen, niet alleen energie maar ook een hoop tijd. Naar verwachting zal ik 2/3x per week een aantal uren in het ziekenhuis zijn hiervoor, gedurende ongeveer 2 maanden. Pittig, maar zeker de moeite waard!!

Eerst wachten op een oproep voor een intakegesprek op de afdeling.

Vooruitgang

Het afgelopen half jaar heb ik, ondanks mijn positieve instelling, in een negatieve spiraal gezeten. Deze spiraal stond in het teken van pijn, onduidelijkheid en alles wat minder werd.

Nu heb ik het gevoel dat ik terecht positief kan zijn en dat ondanks dat volledig herstel nog niet ter sprake is en misschien nog wel een eind weg ligt, er nu eindelijk vooruitgang is. 

Het lichtpuntje wat aan het eind van de tunnel was, is nu iets groter geworden. Hoe lang de tunnel is kan ik nog niet zien, maar ik zie dat ik iets dichter bij het eind ben dan dat ik was. En wauw wat voelt dat goed! 

~wordt vervolgd~

7 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik ga op fb die groep even opzoeken.

7 jaar geleden

Het belangrijkste is dat je start met 5 weken lang 2x per week injectie. Met jou klachten mag je zelf 2 jaar lang 2x per week injectie krijgen. Bloedprikken tussen door is eigenlijk nutteloos maar als je het wel doe dan moet het boven de 1450 zijn. En dan betekend het nog steeds niet dat je moet gaan minderen. De eerste 6 maanden tijdens het spuiten kunnen je klachten gaan verergeren. Kijk op facebook bij b12 vergeten ziekte en daar heb je bestanden die je aan je huisartsen kan overhandigen!!

7 jaar geleden

Ja ik heb zelf een b12 te kort en krijg om de 48uur een injectie. Op facebook zijn er verschillende b12 pagina's met heel veel info want de meesten huisartsen zijn anti b12. Kijk dat je wel de goede opstart krijgt!! Sterkte

7 jaar geleden

Over b12 injecties geen ervaring maar had wel een collega die het nodig had. Elke 6 week, je kon echt merken wanneer ze heeft gehad en wanneer ze nodig had. laatste week en eerste week echt een verschil. Ik hoop voor je dat dit beetje helpt.