{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uhhm zwanger ? Deel 2

Terug thuis gekomen over het staafje geplast en maar gaan douche want die test is toch negatief dus geen reden voor paniek......

Afbeelding blog 'Uhhm zwanger ? Deel 2 ' Achtergrond blur afbeelding

Hallo allemaal, 

Terug thuis gekomen over het staafje geplast en maar gaan douche want die test is toch negatief dus geen reden voor paniek...... Maar de paniek sloeg toe toen ik na het heerlijk ontspannen douche de douche uitkwam en de test al boven de prullenbak had hangen om deze weg te gooien totdat ik er dit keer 2 streepjes op zag staan. Snel keek ik nog een aantal keer de gebruiksaanwijzing door of die 2 streepjes wel betekende dat ik zwanger was. Na voor mijn gevoel uren naar de test gekeken te hebben ging er in mijn hoofd al door dat dit niet kon kloppen dit was een test van de Action daar zal het wel aan liggen dus ik voor de 2e keer deze middag naar de drogisterij om een test te kopen, dit keer toch maar weer een dure aangeschaft. En bij thuiskomst deze gelijk gedaan en ja hoor Zwanger. Wat nu ? Hoe ga ik dit mijn ouders vertellen en nog veel belangrijker hoe ga ik dit aan mijn partner vertellen die net 18 is geworden en met een opleiding is gestart. Mijn ouders en partner reageerden allemaal geschokt natuurlijk want wie had gedacht dat we met een anticonceptie pil en een condoom zwanger konden raken? niemand natuurlijk. Een dag nadat ik een positieve test had heb ik de huisarts gebeld dat ik zwanger was en wat ik nu verder moest doen. Die rade een gesprek bij de verloskundige aan om te kijken hoe ver ik was in de zwangerschap en hield ik het kindje of niet ? De zelfde middag kon ik nog terecht bij de verloskundige in de stad en was ook erg opgelucht dat ik hier zo snel heen kon. Dan wist ik tenminste meer dan alleen de positieve zwangerschap. Na een lang gesprek over wat me te wachten stond en wat ik allemaal moest gaan doen mocht ik het kindje houden was dan eindelijk de tijd aangebroken om te gaan kijken hoever ik zwanger zou zijn. Dit deden ze via een inwendige echo zodat ze het duidelijk konden zien. En daar zag ik hem dan MIJN kindje Mijn geluk. Dit ging niemand meer van me afpakken zo klein je ook nog maar was wist ik al zeker jij bent van Mij en niks of niemand houd dit tegen. 6 Weken zwanger kreeg ik te horen. 6 weken nog maar een prille zwangerschap en er kon nog van alles misgaan maar wat ik zeker wist ik zou jou gaan houden wat een ander mij ook zou gaan vertellen. Na een aantal weken en heel wat gesprekken met partner schoonfamilie enzovoort de knoop doorgehakt om het kindje te laten komen. Hoe zwaar het ook zal gaan worden en hoe moeilijk het ook gaat zijn om ouders en scholieren te zijn gaan we er voor. 

Toen we eenmaal 12 weken zwanger waren kregen we weer een echo. Deze zag er super uit en mochten we zelfs naar het hartje luisteren. Wat klonk deze mooi en wat was je al een echt kindje geworden in die weken dat we je niet gezien hadden. In de 15e week kreeg ik hele erge buikkrampen en verloor ik wat bloed, wat was ik bang om te horen te krijgen dat ik je toch nog zou gaan verliezen. Gelukkig naar een aantal onderzoeken bleek een blaasontsteking de boosdoener te zijn en konden we weer opgelucht ademhalen. De 20 weken echo passeerde en ook deze zag er allemaal perfect uit. Mijn partner en ik waren super trots om iedereen te vertellen dat we een jongetje zouden gaan krijgen rond 20 Juli 2017. Dit werd toch iets eerder dan gepland........

Nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat volg me dan.

Tags: #Mama, #itsaboy

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je