{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twinfight

De strijd om de aandacht

Afbeelding blog 'Twinfight' Achtergrond blur afbeelding

Een nieuwe fase in het tweelingschap, ik noem het maar “tweelingschap” wat het allemaal een beetje moet omvatten. Het -zijn- van een tweeling, het -hebben- van een tweeling, enzovoort.

 Anyway een nieuwe fase, de strijd om de aandacht. Ik weet me er de laatste dagen soms echt geen raad mee, hoe ga ik hier mee om? Beide vechten ze om mijn aandacht, hangen aan mijn benen, duwen elkaar aan de kant voor het beste plekje op mijn schoot. Hoe doe je dat? En hoe moet dat voor hun zijn? 

Ik probeer ze echt beide evenveel aandacht te geven, zonder al te veel een weegschaal in mijn hoofd te hebben (eigenlijk helemaal niet, ik vertrouw op mijn eigen liefde die voor beide evenveel aanwezig is) maar hoe moet het voor hun zijn, altijd te moeten delen? Daar waar mijn dochter altijd de volle één op één aandacht heeft gekend, zijn die momentjes voor de twins zeldzaam. Eventjes, wanneer de ander nog slaapt of heel soms als we er eentje uit logeren brengen (1x pas gedaan). Ik leg het ze vaak uit, dat ze samen gekomen zijn, samen spelen samen delen bladiebladiebla, je kent het wel. Maar ja, tegelijkertijd denk ik dan, daar hebben zij toch niet voor gekozen? Of wel, als je het spiritueel bekijkt misschien juist wel (ander hoofdstuk ;-)). 

Heb jij de tip? Het frustreert me en het frustreert hun ook. Hopelijk is ook dit een fase, maar zoals elke fase heb ik daar aan het begin echt een ‘hard hoofd’ in dat het voorbij gaat. 

Gelukkig zijn er ook momenten waarop ze echt samen spelen, samen op ontdekking gaan door de speeltuin of elkaar schaterend van de lach achterna kruipen just for fun. Dat zo te zien, is magisch en genieten. Het maakt ook het vertrouwen wel weer goed dat ze gelukkig wel blij zijn met elkaar. Alleen tja, zodra ik in beeld kom...is het een true twin fight. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je