Snap
  • Mama

Twijfel of ik het wel of niet zou plaatsen

Twijfelen, waarom? nou omdat er zo heftig gereageert wordt door vele Nederlanders, maar toch moet ik het kwijt

Tja dit kan over veel dingen gaan maar het gaat over de toe stroom van vluchtelingen. 

Ik wil niemand kwetsen of aanvallen dat voorop staand, maar wil graag mijn gevoel kwijt. 

Bang, dat is het juiste woord voor mijn gevoel. Bang voor wat er allemaal gaat komen. De media laat veel negativiteit horen. De foto's die ik zie, vind ik echt eng. De verhalen die ik hoor vind ik nog enger. 

Ik zag laatst via facebook een berichtje voorbij komen over letterlijk een horde vluchtelingen die over een weiland trokken. Echt alles ging stuk, ze liepen elkaar onder de voeten en alles en iedereen moest wijken. Dat was het eerste moment dat ik dacht, waar gaat dit heen. Maar ook het moment dat ik dacht, ik ben bang voor wat er gaat komen.

Ik rij drie keer per week langs het opvangcentrum in Zaandam. Ik zie alleen maar jonge mannen in groepen staan. Amper zie ik vrouwen lopen. Dan zie je het nieuws en hoor je dat er alleen maar mannen alleen komen, puur en alleen om hier geld te krijgen. En ook in de gesprekken via de media met vluchtelingen hoor je het zo. De mannen zelf zeggen ook dat ze hun vrouwen en kinderen daar achter hebben gelaten, maar zeg nou zelf, als er oorlog is, dan ga je je vrouw en kindjes toch niet in die hel laten??? Of zie ik dat verkeerd? Martin zou mij en de kids nooit en te nimmer achter laten namelijk. 

Maar voor nu weet ik niet wat ik hiermee aan moet? Ben ik gerechtigd bang of is de angst alleen maar gecreëerd door de media? Verder vraag ik mij af hoe jullie dat zien? Zijn jullie ook bang?

Mijn mening is door de media dus helemaal negatief gericht. Ik wil dus geen vluchtelingen in mijn stad, ook al zijn ze er wel mee bezig. Ik ben bang dat mijn kindjes straks namelijk niet meer vrij buiten kunnen spelen. 

Ik hoor graag jullie mening hierover zolang het wel allemaal met RESPECT gaat!!! Dat vind ik wel heel belangrijk. Ik ben benieuwd wie en wat voor reacties er gaan komen. 

8 jaar geleden

Mooi omschreven inderdaad. Het is inderdaad denk ik ( als ik voor mezelf spreek) meer de angst voor de cultuur en religie die we (ik) niet/nauwelijks kennen en waarover veel negatieve berichten zijn geweest. Ook een aantal negatieve ervaringen met jongeren met een bepaalde achtergrond versterken dit beeld. Bijvoorbeeld bij een supermarkt in mijn woonplaats moet elke dag een beveiliger staan omdat er in die wijk veel gezinnen van Arabische (ik weet niet precies waar ze vandaan komen) afkomst wonen en de jeugd van die gezinnen allemaal samenkomen op het plein wat tegenover de supermarkt zit. Deze jongeren zijn behoorlijk luidruchtig, agressief en asociaal. Ze roepen vaak mensen na en zorgen voor een heel grimmige sfeer daar. Ik voel mij daar niet altijd even veilig als ik toevallig in de buurt ben en daar mijn boodschappen moet doen. Zo kan ik in mijn woonplaats nog diverse voorbeelden aanhalen waarbij jongeren met Arabische ( en naar eigen zeggen islamitische) afkomst zich gewoon echt asociaal en agressief gedragen, vooral in groepsverband. Daar komt mijn angst vandaan, er komen nu zoveel mensen met eenzelfde achtergrond naar dit land, oorlogslachtoffers die vreselijke dingen meegemaakt hebben en die ik absoluut een veilig onderkomen gun. Maar tegelijkertijd maakt het ook mij vreselijk bang dat ook deze enorme groep vluchtelingen zich hier zal vestigen en door alles wat ze hebben meegemaakt moeite hebben om zich aan te passen. De onvrede groeit bij veel mensen waardoor ze ook niet de behandeling krijgen die ze misschien graag willen, de jeugd pikt dit ook op en die ageren daar weer tegen, zo groeit de onrust en agressie op straat en kunnen we straks inderdaad niet meer alleen over straat,. In België is het al zo dat vrouwen in Brussel en Antwerpen bijna niet alleen over straat kunnen.. Dit gun ik mezelf, en mijn dochter ook niet. Hoe erg het ook is, dit is wel het scenario wat zich het meest in mijn hoofd afspeelt en ik denk bij veel andere mensen. Niet iedereen kan dit echter op een normale manier uiten en op een 'normale' manier denken waardoor je dus inderdaad uitspraken krijgt als eigen volk eerst etc. Ik blijf het een lastige kwestie vinden en ondanks dat ik echt zou willen dat de vluchtelingen veilig kunnen zijn (zeker de kinderen die ergens buiten moeten slapen vind ik echt hartverscheurend) blijft de angst voor mijn eigen toekomst en die van mijn eigen dochter bestaan. Want waarom vluchten ze alleen naar Westerse landen? Waarom houden landen als Saudi Arabië en de Emiraten hun grenzen stijf dicht?? Hier is voldoende mogelijkheid en capaciteit om oorlogsslachtoffers op te vangen en te huisvesten. Het cultuurverschil is daar veel minder groot en zou in mijn ogen voor veel minder problemen zorgen.. Waarom bieden zij geen oplossing??

8 jaar geleden

Waarom zouden we raar tegen jouw aankijken. Ik snap jouw ook heel goed. Hier in de buurt hebben wij ook veel stuur ze maar terug mensen wonen. Enigste wat ik hoor en voorbij zie komen op fb. Eigen volk eerst, stuur ze maar terug, zelfs een paar dorpen verderop die grond willen kopen met zijn allen om te verkomen dat er voor de asielzoekers een centra word gebouwd. Beetje de wilders politiek, heel hard roepen wat je niet wilt, maar niet bedenken hoe je ze anders wel kunt helpen. Ik weet het ook niet, ben ik heel eerlijk in, maar vind wel dat je ze moet helpen. Maar dat heb ik al een keer uitgebreid uitgelegd :)

8 jaar geleden

Ik wil even reageren op mijn eigen bericht. Ik vind het super fijn dat er hier zo met respect geschreven wordt naar elkaar toe. Ik heb echt het gevoel dat ik gewoon alles kan melden hier en er niet raar tegen mij aan gekeken wordt.

8 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie, ik vind het heel mooi omschreven zoals Linda79 ook al zegt. Het is zeker voor de vluchteling moeilijk. Dat snap ik volledig. En zij zullen net als ik ook bang zijn voor wat er gaat komen. Ik denk dat het vanuit de media inderdaad volledig verkeerd wordt gebracht. En dan bedoel ik niet alleen facebook enzo maar ook het nieuws. Ik ga even verwerken wat je allemaal geschreven hebt.