{{ message.message }}
{{ button.text }}

trots op mijn tijgerstrepen...

of toch niet?

Afbeelding blog 'trots op mijn tijgerstrepen...'

Trots op mijn tijgerstrepen... Of toch niet?


Dat je lichaam tijdens en na een zwangerschap veranderd is een feit, maar of ik dit verwacht had weet ik ook niet. Voor de zwangerschap was ik zeker niet de dunste maar met een maatje 40 mocht ik er wel gewoon zijn. Ik voelde mij goed in leuke kleding en voelde mij vrijwel niet snel onzeker. 

Op het moment dat ik er achter kwam dat ik zwanger was en je uiteindelijk een buikje kon zien droeg ik veel strakke kleren, zodat iedereen het goed kon zien! & ik was daar ook ongelofelijk trots op. Je lichaam veranderd en mensen gaan aan de buitenkant zien dat je zwanger bent. 

Ik smeerde mijn buik elke ochtend en avond in. De ochtend met lekkere mama bodylotion en in de avond met mama olie. Goed voorbereid zou je zeggen voor de tijgerstrepen. In het begin ging het erg goed, mijn buik groeide goed, niet te snel en niet te langzaam, maar op het eind ging het ineens zo hard dat ik toch tijgerstrepen kreeg. Niet 1 of 2, nee echt mijn buik (vanaf onder de navel) zat er onder. Tijdens de zwangerschap zelf had ik daar niet zoveel last van, ik wilde alleen geen foto's met blote buik (achteraf heb ik daar spijt van).

Uiteindelijk ben ik bevallen van een prachtige zoon en mag ik qua bevalling ook niet klagen. Toch in de spiegel kijken wou ik niet, dan zag ik in mijn ogen een verschrikkelijke buik. Mensen in mijn omgeving zeiden dat het allemaal goed kwam en die buik vanzelf weer minder werd. Mijn buik werd inderdaad minder, maar mijn tijgerstrepen niet... & ja ik weet het je moet het tijd geven en over een tijdje ziet het er echt beter uit.

Ik mag eigenlijk niet klagen, maar in mijn lijf voel ik mij niet mij. Ik heb een prachtig kindje gedragen in mijn buik en ja dat heeft mijn lichaam veranderd. Hierdoor ben ik een stuk onzekerder geworden over mijn lichaam. Ik kan haast geen kleding vinden en als ik al iets leuks zie op het hangertje is het prachtig, maar dan heb ik het aan en zie ik het in de spiegel en denk dan hup snel weer uit. Na veel zoeken heb ik eindelijk 2 paar broeken gevonden en deze wissel ik veel af, ze zitten heerlijk en mijn buik valt daar niet zo in op. 

Het zwemmen is helemaal een ding, eerder droeg ik gewoon een leuke bikini en voelde mij daar lekker in. Tuurlijk er wordt altijd gekeken wat je ook aan hebt. Na de zwangerschap heb ik nog geen bikini meer aangehad, maar heb ik een leuke badpak, hiermee kan ik nog wel zwemmen en hoef ik mij niet zo te schamen. & toch als je dan andere moeders zien die ook net een baby hebben gekregen en alweer rond lopen in bikini ben ik gewoon jaloers en soms misschien wel afgunst, waarom deed mijn lichaam dit en bleef hun lichaam zo perfect. 

Terwijl ik juist heel trots moet zijn op het gene wat mijn lichaam gedaan heeft. Een gezond kindje dragen en ter wereld brengen. 

Ik hoop echt dat ik mij er binnenkort bij kan neerleggen dat mijn lichaam nooit meer zo wordt zoals het geweest is. & dat ik trots op mijn lichaam ben, in welke staat het ook is.

& mocht er iemand tips hebben qua bodylotion of body olie -> kom maar op!!


Liefs,

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je