{{ message.message }}
{{ button.text }}

Trots op hoe ik eruit zie

Je lichaam veranderd in de loop der tijd, maar ben je hier wel blij mee?

Afbeelding blog 'Trots op hoe ik eruit zie' Achtergrond blur afbeelding

Elke zomer weer, elke zomer weer denk ik volgend jaar durf ik ook een bikini aan. Elke zomer weer zit ik op een terras in de stad om me heen te kijken en denk ik "Wat zou ik graag zo een figuurtje hebben. Dat is dit jaar anders.


Hoe makkelijk is het om naar andere mensen te kijken en niet naar jezelf. Hoe makkelijk is het om te denken wat is zei dik, of die broek is bij haar echt niet mooi. Volgens mij doet elke vrouw dit, volgens mij beoordeeld elke vrouw andere op het uiterlijk of vergelijkt zich zelf een ander persoon. 

Ga eens een avondje voor de tv zitten, kijk eens naar GTST. Niet om de soap te kijken maar de mensen die erin spelen. Stuk voor stuk zijn ze allemaal perfect. Geen een vrouw met korte haren, geen een vrouw met dikke billen, geen een vrouw met een buikje na de zogenaamde zwangerschap. Geen een man met een buikje, geen een man met een bad hair day, geen een man die niet gestudeerd heeft of niemand die slecht presteert. Ja er zijn momenten dat ze even in de put zitten, maar daar krabbelen ze uit omhoog en vinden allemaal weer een baan, lopen er allemaal geschoren bij en passen de perfecte kleding. Toch gek eigenlijk dat, dat het beeld is waar we ons allemaal aan vast houden.

Ook ik heb dat tot voor kort gedaan. De wens om ooit een broek maatje 36 aan te kunnen en een mooie strakke buik te hebben. De wens om in de spiegel te kijken en een slanke vrouw te zien. Een vrouw die nooit een puistje heeft, een vrouw waarbij het haar elke dag goed zit.

Voordat ik zwanger werd keek ik in de spiegel en zag ik een vol slank (dik) meisje, een meisje dat onzeker was en niet trots op haar lichaam. Na de drie zwangerschappen die ik heb gehad werd dat beeld niet heel erg veel beter. Dan heb je nog van die mensen (met maatje 36) die heel erg makkelijk tegen je zeggen "ach meid kijk eens wat je er voor terug hebt gekregen!" Nou sorry maar ja ik heb 3 prachtige kinderen, maar mag ik er zelf niet meer zijn?

Dus ook ik had het goede voornemen dit jaar om af te vallen en ik moet zeggen dat in vind dat ik al aardig op weg was door in ieder geval meer en met veel regelmaat te gaan sporten, het lopen van de Marikenloop in mei. Het niet snoepen is dan nog wel een puntje, maar het idee is er.

Totdat ik vanmorgen voor de spiegel stond. Ja, daar sta ik dan in me ondergoed na mezelf te kijken. De oudste kwam naast me staan en die zei, mama jij bent een echte mooie mama. Spontaan krijg ik een lach om wat hij tegen mij zegt. Ik blijf na mezelf kijken en vraag hem vind je dat lieverd? Ja mama jij bent heel erg mooi, je bent een echte mama. Hij heeft gelijk ik ben een mooie mama, ik mag trots zijn op wie ik ben. 

Ik heb dan wel geen maatje 36, ik heb borsten die niet meer zo zijn als een meisje van 18, mijn buik is net een zebrapad van de striae, ook zeker niet mooie en strak te noemen. Ik heb cellulitis op m'n benen en billen, ik draag een bril en m'n haren zitten echt niet elke dag perfect. Ik heb af en toe puistjes en me nagels zijn niet allemaal even lang. Ik heb kromme tenen, flaporen en scheer echt niet elke dag me benen, maar ik ben wie ik ben.

Ik ben een prachtige vrouw, een vrouw met rondingen! Rondingen waar ik trots op ben! Rondingen waarvan mijn man zegt "dan heb ik alleen maar meer om van te houden." Een vrouw met striae, waaraan je mag zien dat ik mijn prachtige kinderen gedragen heb. Een vrouw met flaporen, maar die heb je met de sterkte (zwakte, zwaarte) van mijn ogen ook wel nodig om mijn bril te kunnen dragen. Een vrouw die gewoon voor een goede bh zorgt en blij is met wat ze heeft

Dit betekend niet dat mij goede voornemen in één keer van de baan is. Dat is namelijk zeker niet zo, wanneer je ergens aan begint moet je het afmaken. Alleen heeft mijn voornemen vanaf nu wel een andere context! Ik wil met regelmaat veel blijven sporten, maar nu om een goede conditie op te bouwen. Om fit te worden en te zijn, om niet meer hijgend boven aan de trap op zolder te staan. Om achter de kinderen aan te kunnen rennen en met ze te voetballen. Om naast ze te kunnen rennen wanneer ze leren om te fietsen.

Kortom ik ben trots op hoe ik eruit zie! Dat zou iedereen moeten doen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je