{{ message.message }}
{{ button.text }}

Trommelvliesbuisjes

De planning in het ziekenhuis..

Afbeelding blog 'Trommelvliesbuisjes' Achtergrond blur afbeelding

YES! Het is zover, we hebben een datum voor het plaatsen van buisjes. 1 juli dat wordt de datum. Mijn partner en ik kijken er beide zo naar uit dat we al praten over vervolg stappen en als dit niet werkt dat Nolan dan toch echt snel een CI moet. We maken ons met enige tijd ontzettend veel zorgen over zijn spraak- taalontwikkeling. Zeker omdat hij al een half jaar vocht achter zijn oren heeft en daardoor is zijn geluidsdrempel naar 90/100 dB gegaan. Zelfs met zijn hoortoestellen in gaf hij pas reacties vanaf 60/70 dB. 

Maar nu is het zover, hij krijgt 1 juli buisjes. Dachten we.... 

Maandag 24 juni werd ik gebeld door een assistent van het ziekenhuis dat de operatie staat gepland op 1 juli en dat dit voor zijn eerste verjaardag is en dat ze geen operaties doen voor de eerste verjaardag. Ik schoot toen al bijna uit mijn slof omdat het voor Nolan zijn ontwikkeling belangrijk is dat hij snel de buisjes krijgt. We zijn ondertussen al gestart met een CI traject als back-up en hoe sneller we weten wat Nolan doet met zijn gehoortoestellen zonder vocht, hoe sneller we weten of een CI nodig is. 

Vandaag hebben we een afspraak bij de anesthesie, en hier horen we aan het eind van de afspraak ook dat Nolan voor zijn eerste verjaardag niet in dit ziekenhuis geholpen kan worden omdat er geen kinderarts aanwezig is. EN 2 WEKEN LATER MAG HET WEL ZONDER KINDERARTS?! Maargoed, de anesthesist geeft aan dat de assistent die de afspraak heeft gemaakt dit had moeten weten. We worden later op de dag nog terug gebeld door het planbureau die gaat kijken of er in het andere ziekenhuis nog plek is op 1 of 2 juli. 

4 telefoontjes verder krijg ik te horen dat de operatie pas 22 juli plaats kan vinden, nu schiet ik helemaal uit mijn slof. Dit kan niet! Daar zit 3 weken tussen, mijn partner en ik hebben al van alles geregeld met werk en opvang. We zijn wel een beetje klaar met de onzekerheid. Ik uit mijn ongenoegen naar de telefoniste en zij zegt mij dat Nolan al een maand naar voren is gehaald maar dat ze verder echt niets kan doen voor ons. Ik vertel haar dat ik weet dat het niet haar fout is maar ik dit niet vind kunnen van de assistente waar we de afspraak hebben gemaakt. Zij hoort te weten dat kinderen onder hun eerste levensjaar naar het andere ziekenhuis gaan, en daar had zij een afspraak voor moeten maken. Ik geef aan bij de telefoniste die wel haar best heeft gedaan Nolan naar voor te halen dat ik een klacht indien bij de poli KNO waar we de eerste afspraak hebben gemaakt. Gelukkig vind ze dit een heel goed idee. 

Nadat ze heeft opgehangen barst ik voor de verandering weer eens bijna in tranen uit. Ik maak me zo druk en heb mijn zinnen al helemaal gezet op 1 juli. Het kwam perfect uit, ook omdat we 8 juli weer een gehoortest hebben en met deze test zouden we gelijk kunnen zien tot in hoeverre de buisjes effect zouden hebben. 

Na 5 minuten wordt ik weer gebeld, het is de assistente van het planbureau en geeft aan met de arts gesproken te hebben. Ze hebben Nolan nog iets naar voren kunnen halen. 17 juli word de nieuwe datum. Op zijn eerste verjaardag, zijn eerste operatie. Ik hang de telefoon met een dubbel gevoel op. Opgelucht dat de datum nu vaststaat en dat ze in het ziekenhuis alles geprobeerd hebben om hem naar voren te schuiven maar ook dubbel omdat ik merk hoe erg ik me vasthoud aan de buisjes. 

17 juli weten we hoe het is gegaan en hoe Nolan daarna reageert. Hopelijk zien we gelijk een verandering en kan hij eindelijk zijn kleinere hoortoestellen in. Dat zou geweldig zijn, maar er bestaat ook een kans dat het toch niet voldoende blijkt te werken. 

We zijn vandaag ook bij de behandelgroep geweest waar Nolan heen kan vanaf dat hij 1,5 jaar is. Wat een geweldige mensen en wat een fijne sfeer. Dat deed me ontzettend goed en zo mooi om te zien hoe de kindjes daar gebruik maken van gebarentaal. Ik was bang dat ik het nog confronterend zou vinden om andere kindjes met een CI, Baha of hoortoestellen te zien. Dit was helemaal niet het geval, ik vond het prachtig om te zien hoe ze met elkaar speelden en hoe ze gebaren gebruiken. Als alles meezit kan Nolan daar volgend jaar mei ook naar toe en ik ben er van overtuigd dat dit heel goed is voor zijn ontwikkeling.  

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je