{{ message.message }}
{{ button.text }}

Traumaverwerking

anderhalf jaar verder...

Afbeelding blog 'Traumaverwerking' Achtergrond blur afbeelding

Februari 2018 ben je vervelend ten val gekomen. Nu zijn we bijna anderhalf jaar verder, maar zonder zorgen, vrij genieten kan ik nog steeds niet.  Lang heb ik mijn zorgen weggeschoven maar helaas is dit niet de juiste oplossing voor mij....

Jij bent nog steeds het stoere, sterke, dappere jochie zoals je iedere dag weer laat zien. Je ontwikkeling staat niet stil en wat ben je een gezellig mannetje. Toch is er steeds iets wat er knaagt in mijn hoofd. Ik blijf mij zorgen maken om je, ga je de volgende stap in de ontwikkeling wel maken, ga je je volledig 'normaal ' ontwikkelen als ieder kind.  En weer een ander moment kan ik alles wegwuiven en denken stel je niet zo aan, hij doet het goed.

Vele mensen in mijn omgeving weten ook niet dat ik zo zit met het verleden en de ontwikkeling van ons zoontje. De meeste mensen zeggen al snel als ik wat twijfelachtig overkom dat hij het zo goed doet. Ja, dat weet ik op mijn goede momenten, op de momenten dat mijn zoontje het goed doet. Maar een minder moment van mijn zoontje of van mijzelf en ik kan het dan niet relativeren.  Mensen oordelen snel, ach het is al zolang geleden je moet gewoon door. En wat zou ik dat graag willen maar het lukt mij echt niet.

Na dik een jaar heb ik besloten om toch maar weer terug te gaan naar de psychiater.  En diep van binnen wist ik ook al wat er moet gaan gebeuren. Ik zal een stukje trauma moeten gaan verwerken. Alles opnieuw beleven en op die manier proberen om alles een plek te gaan geven.  Gekozen is om voor EMDR therapie. EMDR is Eye Movement Desensitization and Reprocessing, Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Over 2 weken heb ik mijn eerst therapie moment en ik ben er lichtelijk gespannen voor, maar wil dit graag met jullie delen. Over 2 weken zal ik dan ook een verslag doen van de behandeling. Hiermee hoop ik meer mensen aan het praten te krijgen want wat voel ik mij soms eenzaam in deze grote wereld want iedereen doet maar alsof het goed gaat. 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je