{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tot 10 tellen....

Ik schijn af en toe bijna een wiskundig professor te moeten zijn, want tot 10 tellen is in veel lastige situaties nauwelijks meer voldoende..

Afbeelding blog 'Tot 10 tellen....' Achtergrond blur afbeelding
Sinds ik kinderen heb, schijn ik af en toe bijna een wiskundig professor te moeten zijn, want tot 10 tellen is in veel lastige situaties nauwelijks meer voldoende. Op sommige momenten moet ik echt tot 100 tellen en dan wel in het kwadraat. Probeer maar eens consequent te blijven na een drukke werkdag met een kind dat al een dik kwartier dramt om een snoepje, terwijl jij in die tijd al minstens 12 keer ontkennend hebt geantwoord. Bovengenoemde is maar een van de vele voorbeelden. Iedere moeder ( vooral met ietsjes grotere kinderen ) zal wel iets herkennen in deze opsomming: een hysterisch kind in de supermarkt dat zich dramatisch op de grond stort, een schoolgaand kind dat zich s`ochtends stelselmatig weigert aan te kleden, een kind dat vlak voor je ze naar school brengt opeens nog allerlei 'belangrijke' zaken moet doen ( zoals een tekening voor de juf maken of naar de wc gaan, terwijl je dat al minstens 10 keer hebt gevraagd ) Of wat denk je van broertjes en / of zusjes die werkelijk dol op elkaar zijn, maar wel regelmatig een scheidsrechter nodig hebben om de boel te sussen. Wat volgt is een mengeling van tellen, zuchten en een schepje geduld en tactiek. Soms is de perfecte tactiek negeren, de volgende keer juist weer afleiden, maar af en toe....is de inspiratie der tactieken ver te zoeken en is mama`s geduld echt even op. Van mijn kant alom bewondering en applaus voor mama`s met dat enorme engelengeduld...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je