Snap
  • Mama
  • Voeding

Toscaans Rundvlees echt herfst gerecht

Heerlijke stoofpot helemaal voor nu het wat kouder is! mijn kinderen smullen ervan echt herfst gerecht

TOSCAANS RUNDVLEES

INGREDIENTEN 4 personen

...

Zout

3-4 el boter of margarine

1 kg runder stoofvlees, in stukken van ±5 x 5 cm

100 g winterwortel, in plakken

1 prei, in ringen

1-2 stengel bleekselderij, in ringen

2 uien, fijngesneden

5 teentjes knoflook, geperst

2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven

250 g gerookte spekblokjes (pancetta)

1 sinaasappel

peper

1 el tomatenpuree

30 g verse rozemarijntakjes

3 dl rode wijn

2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond)

1 el bloem

Bereidingswijze

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.

Bak het spek op laag vuur in ± 10 min. krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterwortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 10 min. zachtjes in het spekvet. Neem het spek en de
groenten uit de pan.

Verhit in dezelfde pan 2 el boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree en het spek-groenten mengsel toe en bak nog ± 1 min.

Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijntakjes, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

Roer 1 el boter zacht en meng dit met de bloem tot een pasta (beurre manié). Roer de pasta door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog ± 10 min. door

Serveertips

Lekker met een brede lintpasta, maar kan ook goed met gebakken aardappels en sla.

9 jaar geleden

Klinkt goed