Toscaans Rundvlees echt herfst gerecht
Heerlijke stoofpot helemaal voor nu het wat kouder is! mijn kinderen smullen ervan echt herfst gerecht
TOSCAANS RUNDVLEES
INGREDIENTEN 4 personen
...
Zout
3-4 el boter of margarine
1 kg runder stoofvlees, in stukken van ±5 x 5 cm
100 g winterwortel, in plakken
1 prei, in ringen
1-2 stengel bleekselderij, in ringen
2 uien, fijngesneden
5 teentjes knoflook, geperst
2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven
250 g gerookte spekblokjes (pancetta)
1 sinaasappel
peper
1 el tomatenpuree
30 g verse rozemarijntakjes
3 dl rode wijn
2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond)
1 el bloem
Bereidingswijze
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.
Bak het spek op laag vuur in ± 10 min. krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterwortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 10 min. zachtjes in het spekvet. Neem het spek en de
groenten uit de pan.
Verhit in dezelfde pan 2 el boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree en het spek-groenten mengsel toe en bak nog ± 1 min.
Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijntakjes, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ± 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.
Roer 1 el boter zacht en meng dit met de bloem tot een pasta (beurre manié). Roer de pasta door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog ± 10 min. door
Serveertips
Lekker met een brede lintpasta, maar kan ook goed met gebakken aardappels en sla.
Anoniem
Klinkt goed