Snap
  • Mama
  • mamaplaats
  • blog
  • lijstje
  • bereiken
  • top10

Top 10 blogs november 2018

Deze blogs hebben jullie het meeste gelezen deze maand!

De maand november was ons er eentje! Jullie bloggen de meest prachtige, ontroerende en grappige verhalen op Mamaplaats! Veel blogs delen wij via onze sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram. Wij zetten nu de 10 blogs onder elkaar die via onze kanalen de meeste mensen gelezen hebben. 

Snap

1. Tiet of anders niet...... - Mamma van zeven.

Zeven kinderen, 18 jaar borstvoeding en heel wat commentaar. "Je borsten voor zo iets in het openbaar gebruiken vind ik echt ziek." "Doe je geen wijntje? Kom op zeg, wat merkt de baby nou van een halve fles wijn?" Deze en nog véél meer opmerkingen kreeg 'Mama van zeven' regelmatig te horen terwijl ze borstvoeding gaf. Ze zegt niet dat borstvoeding de beste manier van voeding is, maar ze had geen keuze. Ze produceerde gewoon fles weigeraars. 

Lees hier de blog

Snap

2. #5. De echo van baby B. - Debby89

''​Na baby A en baby C te hebben zien stralen op de echo was baby B aan de beurt. Van een roze wolk naar een keiharde betonnen vloer.'' 

Lees hier de blog

Snap

3. Mijn man heeft geen vrienden - Motherhood *3*

Haar man heeft geen vrienden en dat vindt zij best triest...

''Mijn man heeft geen enkele vriend, hooguit zijn broer die hij paar keer per jaar ziet. En een oud collega die hij soms spreekt of soms de buurman, maar daar blijft het bij. Hij heeft niemand waar hij echt zijn ei goed bij kwijt kan, altijd iets mee kan gaan doen of bedenk het maar...''

Lees hier de blog

Snap

4. 'Een tweede kind doe je er zo even bij' - Heeg

''Een tweede kind doe je er zo even bij... Nou..... mijn beleving is toch echt íéts anders.'' Maar uiteindelijk willen zij niets anders meer, al was het (en is het soms nog) even wennen!

Lees hier de blog 

Snap

5. Wel of niet bewaren? - Mrs

''Nummer 2 groeit alweer als kool en gaat richting maatje 68. Dan rijst de vraag... wat doe je met de kleertjes? Bij nummer 1 was het vanzelfsprekend dat je ze bewaarde, maar nu met nummer 2...''

Lees hier de blog

Snap

6. De kraamweek. Wat je niet wist. - Itsthemomster

De kraamweek, voor iedereen een compleet andere ervaring. Deze mama vertelt op een leuke en uitgebreide manier wat ze van haar kraamweek vond, uiteraard met een knipoog ?. 

Lees hier de blog

Snap

7. In de auto, tranen over mijn wangen. - Mams, Mama & Noor

"Dat ik de helft van het leven van mijn dochter moet missen, zal altijd mijn grootste verdriet blijven." Co-ouderschap is lastig.. 

Lees hier de blog

Snap

8. Rare dingen die men zegt als je een groot gezin hebt - Amberblogt

''​In december verwacht ik mijn vijfde kindje! Wij zijn er dolgelukkig mee, maar sommige mensen in mijn omgeving moeten er kennelijk nog even aan wennen.'' En daarom zet ze dé dingen op een rijtje die men zegt als je een groot gezin hebt.

Lees hier de blog

Snap

9. Zijn wij klaar voor nummer 2...? - Thuisblijfmama

Deze blogger denkt na over een tweede kindje, véél eerder dan ze voorheen had gedacht. Nu vraagt zij aan jullie: ''Ik ben wel benieuwd hoe lang andere mama's het liefst tussen hun kindjes hadden gehad en of er veel verschil zat bij de eerste en tweede (en meer) voordat je zwanger was?''

Lees hier de blog

Snap

10. Vroege bevalling - SanneIds

"Het was net half 8 's ochtends geweest toen ik wakker werd. Ik wilde me nog een keer omdraaien maa ik moest écht plassen. Toen ik opstond voelde water langs mn benen lopen. In eerste instantie dacht ik dat ik in mijn broek had geplast, maar later realiseerde ik mij dat het vruchtwater was. Nu al?! - dacht ik. Ik ben pas 33 weken zwanger!"

Lees hier de blog

Maar de maand is nog niet voorbij. Schrijf je ook deze maand nog een blog die veel mensen weet te raken?  Deel je verhaal op Mamaplaats en als jouw blog ook in de top 10 komt sturen we je iets leuks op!