{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tom's nieuwe voetbalkamer

Afbeelding blog 'Tom's nieuwe voetbalkamer'

Een tijdje geleden vroeg mijn zoon Tom of ik misschien een keer zijn kamer zou willen veranderen.  Hij was nu toch echt te groot geworden voor zijn 'spiderman-kamer'!  Het liefst zou hij nu een echte voetbalkamer willen...

Thema kamer

De jongens hebben altijd een thema-kamer gehad en de afgelopen 10 jaar zijn al afwisselend een ambulance-kamer, motor-kamer, jungle-kamer, Cars-kamer en spiderman-kamer aan de beurt geweest.  En nu kon ik me gaan uitleven op een stoere voetbalkamer.

Ideeën had ik meer dan genoeg, maar net als bij de meesten gezinnen,  is ook ons budget beperkt...  Ik heb daarom zelf de handen maar eens flink uit de mouwen gestoken en niet gekozen voor kant-en-klaar items, maar zoveel mogelijk zelf in elkaar geknutselend/geschilderend.

Nieuw bed

Omdat Tom erg lang is voor zijn leeftijd (11 jaar/1.60m) werd het voor hem steeds lastiger om rechtop te kunnen zitten in zijn hoogslaper. Daarom marktplaats maar eens opgedoken en een ander (laag) bed gezocht: voor € 20  kon ik een mooi  kajuitbed met twee grote lades eronder op de kop tikken, voor €5 twee voetbal-dekbedovertrekken en tevens voor 15 euro een computermeubel met bureaustoel. Nog even naar de bouwmarkt voor wat latten, een blik witte verf en een emmer latex, en het klussen kon beginnen.....

Eerst de muren en plafond weer mooi wit gemaakt met latex.  Daarna heb ik aan hoeken van het bed latten geschroeft met een dwarslat voorop en schuine steunlatten aan de zijkanten, deze wit geschilderd. Nog even een (oud, gewassen) doelnet erop vastgemaakt en voilá:  een uniek voetbaldoel-bed!

Ik heb zelf een groot silhouette-schilderij gemaakt van Tom en zijn voetbalmedailles, een oorkonde en een paar foto's in een lijstje gedaan.    Bij de kwantum vond ik in de opruimingshoek hele leuke 'Feyenoord'  gordijnen die perfect bij de kamer pasten.

Tot slot het  'nieuwe' computermeubel opgebouwd, bed opgemaakt en wat club-vaantjes opgehangen en klaar was de nieuwe voetbalkamer!

Je had dat koppie moeten zien toen hij eindelijk zijn nieuwe kamer mocht gaan bewonderen!  Zoveel geluk en trots, en dat door een paar dagen klussen......

Ria

(ps: de kosten zijn ook heel beperkt gebleven, want ik heb zijn hoogslaper inmiddels ook al weer verkocht via marktplaats voor € 40,00......)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je