{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Toeval"

Ken je dat? "Toeval" Betrap jij jezelf ook vaak op het zinnetje: "he wat toevallig!" En denk je dan net als mij: "toeval bestaat niet, dit moest zo zijn." Maar ja, dat zeg je dan maar niet, want niet iedereen gelooft daar in.

Afbeelding blog '"Toeval"'

Ken je dat? "Toeval"

Betrap jij jezelf ook vaak op het zinnetje: "he wat toevallig!" En denk je dan net als mij: "toeval bestaat niet, dit moest zo zijn." Maar ja, dat zeg je dan maar niet, want niet iedereen gelooft daarin. 

Afgelopen week was voor mij een week met veel "toevalligheden". 

Op de boot naar Engeland, hadden we onze spullen gedumpt in de hut en zijn we de boot gaan verkennen. Toen we langs de seashop liepen zei mijn mijn: "Sally loop eens naar binnen en luister even!"

Uiteraard, Ed Sheeran was op de radio! ❤

Toen we gingen eten zaten we naast een gezin. Vader, moeder en een jongentje van bijna 4 jaar. Hij leek op eerste gezicht, qua uitstraling al op Logan. Een lief, vrolijk gezichtje en heel open. Hij zocht contact en we kwamen in gesprek. Zij waren naar Amsterdam geweest en wij gingen nu naar hun woonplaats.
Logan en hun zoontje hadden veel gelijkenissen. Tot aan de angst voor de lift op de boot aan toe. En waar Logan eerst vaak de kat uit de boom kijkt, was hij meteen vriendjes! Achter elkaar aan rennen, lachen, grapjes maken en dat met taalverschil.

Tot slot kreeg Logan van hem een klein dinosaurusje om mee te nemen naar huis. Wauw! Ze waren dus beide gek op dino's! We liepen naar buiten en ergens wilde ik niet dat we daarna nooit weer contact hadden dus, Facebook! En dan heeft de mama ook nog een naam, die ik zo aan een toekomstige dochter zou willen geven. Wat een "toeval".

Engeland voelde aan als thuis, het was te snel voorbij en wij zijn het er beide wel over eens dat mochten we óóit emigreren, dan is het daarheen! Waar wij als nerdies pokemon GO spelen en raar aangekeken worden, staan ze daar met groepen op de hoek van de straat, lekker openbaar te gamen!
En wauw, 3 geekstores in één straat! Je kunt mijn man niet blijer krijgen.❤

Ook ik vond mijn winkeltje. Stenen! Wauw! Midden in een overdekt marktje, ouderwets, groente, fruit, lokaal. En het luchtje wat ik daar kocht om te branden, heeft voor mij eeuwig de herinnering aan Engeland.

Deze week vind ik overal veren! Kocht ik cadeautjes voor een toekomstige uitzet, terwijl ze dus net gehoord had dat ze een kamer gekregen had! (Dat wist ik dus nog niet.)
En zat ik bij een dansvoorstelling naast een goede vriendin van mijn moeder, terwijl ze op nog zoveel andere plekken had kunnen zitten in die zaal. We konden even bijkletsen. Iemand met net zo'n grote verslaving aan stenen als mij. Hoe "toevallig".

En deze week heeft mij ook laten zien dat mijn kleine mannetje, mijn open en stralende kind, open staat voor dingen waar ik al op zat te wachten. Hij ziet en hoort mensen die er fysiek niet zijn. En wij weten ook wie hij ziet, want toeval bestaat niet maar hij vindt het eng! En ik voel het echt als mijn taak om hem goed te begeleiden hierin. Dat er geen angst hoeft te zijn en dat het niet gek is. En de veren van afgelopen week vallen ook opeens duidelijk op zijn plek.

En ik hoop, dat wij hem als ouders hier goed in kunnen begeleiden. ❤ Hij is niet per toeval ons kind, hij heeft ons uitgekozen, en wij hem. En hij begint met de dag meer op mij te lijken. Zijn gevoeligheid, zijn connectie met alles om zich heen. 

Ik ben zo dankbaar, dat wij mogen leven zoals we leven. Dat we open zijn, dat we verder durven denken dan "toeval". En ik ben dankbaar dat wij zo'n bijzondere zoon mogen "hebben".

Toeval... juist. Het bestaat niet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je