{{ message.message }}
{{ button.text }}

Toch maar aan de goede voornemens

Ondanks dat ik normaal niet aan goede voornemens doe onder het motto "Wees het hele jaar door de beste persoon die je kunt zijn!"..

Afbeelding blog 'Toch maar aan de goede voornemens'

.. maak ik dit jaar een uitzondering!

Na een rollercoaster jaar met gigantische ups en downs heb ik besloten dat ik het 2016 anders ga doen! Vandaar dat ik het dit jaar wel fijn vind om alles even op een rijtje te zetten voor mezelf.

Zoveel mogelijk ondernemen met m'n zoon:
Na een drukke tijd die een hoop spanning gecreeerd heeft in mijn/ons leven heb ik vaak last gehad van hyperventilatie, waardoor ik niet altijd zo lang naar buiten durfde als dat ik wilde. Ik 'verplichtte' mezelf wel om hoe dan ook iedere dag naar buiten te gaan met mijn zoon, voor hem vooral. Inmiddels lijkt het al iets beter te gaan en lijkt het steeds beter te gaan omdat ik nu beter begrijp wat het is.

Liever zijn voor mezelf:
De grootste criticus en meest strenge persoon in mijn leven ben ik zelf. Ik mag vaker trots op mezelf zijn, inzien dat ik altijd klaarsta voor anderen en dit volgend jaar ook iets vaker voor mezelf doen. 
Ook maakt het me geen slechte moeder als ik zo nu en dan eens iets voor mezelf ga doen, al is het een paar uur. Dus mag ik mezelf verwennen met één keer in de paar maanden naar de kapper, in plaats van het zelf te knippen omdat ik mezelf die paar tientjes niet waard vind. 

Meer tijd en energie in passie/creativiteit:
Na jaren schetsen, tekenen en oefenen kwam ik erachter dat ik meer kan dat ik dacht! Helaas kan dit wegens mijn gezondheid niet meer, maar heb ik besloten volgend jaar een cursus te volgen (waarschijnlijk schilderen en/of een naaicursus) om toch iets met die creativiteit te doen!

Minder tijd aan social media en mobiel besteden:
Te vaak merk ik dat ik mijn telefoon erbij pak en "even" een rondje social media en whatsapp doe, terwijl ik mijn tijd veel beter zou kunnen besteden. En in plaats van Whatsappen gewoon iemand opbellen en afspreken in plaats van het onpersoonlijke getyp. Ik merk dat ik dat de laatste tijd al meer doe, en het is heerlijk! Ik mis het geen seconde!

Werken aan de relatie met de vader van m'n zoon:
Tja, zijn vader en ik. Het is geen knipperlicht maar een stroboscoop! Hier merkt Jayson overigens niets van sinds we verhuist zijn en apart wonen. We ondernemen veel als gezin en verjaardag zijn ook geen enkel probleem. Maar er moet volgend jaar meer duidelijkheid komen en knopen doorgehakt worden. Aangezien de tijd komt dat hij er bewust(er) van wordt en het voor onszelf ook eens en voor altijd duidelijk moet worden. De liefde is er, de passie ook alleen de temperamenten/koppigheden nemen soms de overhand en dat is lastig.

Als ik het zo teruglees schrik ik van de "ik ik ik" toon, maar na mezelf zoveel weggecijferd te hebben is dat misschien helemaal zo erg nog niet.. Op nummer één staat zonder twijfel mijn kind, maar zodra mama gelukkiger is met zichzelf zal dat alleen maar positieve invloed hebben op hem. Dat geloof ik oprecht!

Het is wat aan de vroege kant, maar ik wil iedereen alvast een geweldig, positief en gezond 2016 toewensen! Dat al jullie dromen en wensen uit mogen komen.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je