{{ message.message }}
{{ button.text }}

To the girl I was before...

Aan het meisje voor het moederschap

Afbeelding blog 'To the girl I was before...'

Meisje van hiervoor,

Ook al voelt het als een eeuwigheid terug, niet lang geleden was ik jou. Onderzoekend, onzeker, onwetend. Soms mis ik het. De vrijheid, de spontaniteit, het egoïstisch kunnen zijn. Het spannende van alles als een mysterie voor je hebben… Maar terug zou ik niet willen. Het is goed zo. Want ook herinner ik me zo goed nog de twijfels, het zoeken naar identiteit, het innemen van een plekje in deze grote, boze wereld. Alles overdenken en vaak in de knoop…

Het komt goed meisje van hiervoor. Echt waar. Alles komt goed. Nee, het zal niet altijd makkelijk zijn. Maar je kunt het aan. Je zult jezelf versteld doen staan. Je hoeft niet voor alles een uitgestippeld plan te hebben. Het leven laat zich nou eenmaal niet altijd plannen. En je bent niet beter voorbereidt als je je zorgen maakt over alles wat er mis zou kunnen gaan. Want al gaat het mis. Het komt uiteindelijk weer goed.

Hoe je er uit ziet definieert niet wie je bent, en het definieert niet jouw geluk. Het is zo onbelangrijk! Een kilo meer of minder. Je lijf is niet gemaakt om schoonheidsidealen na te streven. Je lijf kan zoveel meer. Op een dag zal je inzien dat je lichaam je prachtige dingen brengen zal. Dat er een oerkracht in schuil gaat die je bang zult maken. En ondanks dat je er nooit zo anders hebt uitgezien dan je altijd, tevergeefs hebt nagestreefd. Met tijgerstrepen, buidelbuik en borsten als transvormers, zal je dankbaar zijn voor alles wat het je geeft. En hoewel je jezelf er zo nu en dan aan moet blijven herinneren. Het gaat je lukken om met andere ogen naar jezelf te kijken.

Vrienden komen en vrienden gaan. En sommige vrienden blijven. Dat is allemaal okay. Houdt maar niet krampachtig vast aan hen die een ander pad bewandelen, uiteindelijk zal je ze toch moeten loslaten. Je zal vrienden verliezen waarvan je dacht dat ze er voor altijd zouden zijn. Daar in tegen zal je waarde zien in mensen die je voorheen nooit zag staan. Het geeft niet. Wat er was was echt! Maar het WAS. En het was mooi. De herinneringen blijven, het leven gaat door. Vriendschap zal een hele andere betekenis krijgen. Maar een handje vol kan dat vervullen. Jij kunt maar een handje vol vervullen. Je hebt er niet 100 nodig. En niet iedereen hoeft je lief te vinden. Het zal een verademing zijn.

Gun jezelf te genieten en wees niet altijd bezig met beter. Streef niet altijd naar perfectie. Je bent genoeg. Je doet genoeg. Zie schoonheid in de eenvoud van de dingen en luister zelf eens wat vaker naar de adviezen die je anderen geeft. Alles is relatief. Deze tijd zal voorbij gaan. Veel sneller dan je door hebt. Dus wees in het moment en niet altijd in wat komen gaat.

Weet je nog toen je moeder zei dat er een dag komt dat alles op zijn plek valt? Dat je het zult begrijpen. Waarom ze de dingen doet zoals ze die doet? Die dag komt echt. Vertrouw daar maar op.

En tot slot, en dit moet echt even gezegd worden, je denkt dat je moe bent?! Geniet nou nog maar even, van elke wekkerloze dag, uitslapen en ongestoorde dutjes op de bank. Er komt een dag… Nouja daar zal je zelf nog wel achter komen…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je