Ik hou ontzettend veel van koken en baken. Elke dag kook ik zelf voor mijn familie vam vijf, ik experimenteer ook graag met bekende recepten en maak graag mijn eigen varianten. Samen met kinderen baken wij tarten, cookies, vlaaien. En daar is het tijd voor creativiteit: bestrooien, glazuur zelf maken, marsepein poppetjes, spikkeltjes.
Vandaag deel ik mijn variatie op thema van tiramisu.
Tiramisu , maar... tja, tart met alcohol, rauwe eieren - nee, niet voor kinderen. Ik heb dus mijn eigen recept voor " kindertiramisu" ontwikkeld. Zo volgt het:
benodigheden:
400 gram lange vingertjes
schaaltje water met paar druppels amandel aroma
bakje slaagroom en suiker naar smaak
400 gram Turkse yoghurt
chocodrankje (poeder)
hoe te maken:
Vingertjes diep je heel kort in het water met amandel aroma en leg je een laagje in een vorm, waarmee je tiramisu wil serveren. Slaag je slaagroom met suiker tot een dikke massa, daarna voeg je yoghurt toe en slaag nog een minuut. Deze massa verdeel je en doe op een laagje vingertjes. Daarna besproei je dit laagje met chocola poeder. Volgende laag vingerjes, laag youghurt creme, chocola. En zo voort. Laatste laag yoghurt en chocola.
Tiramisu is klaar. Nog even voor paar uurtjes in de koelkast, totdat vingertjes zacht worden. Het lekkerst is die volgende dag;) Eet smakelijk!
Alle reacties (5)