Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

4 laagdrepmelige tips voor Vaderdag

Zondag 19 juni is het weer zover. Het is dan Vaderdag, en ook dat gaat weer bij veel gezinnen gevierd worden!

Vaderdag

Net zoals Moederdag is ook Vaderdag een dag die niet vergeten mag worden. En wat is er nou leuker om je kleintjes te helpen bij hun verrassing? Als moeder zijnde weet je natuurlijk gelijk wat je wilt op Moederdag. Een dagje rust, ontbijtje op bed, het huis dat schoongemaakt wordt, of een mooi kunstwerkje van je kinderen. Nu ligt dit verwachtingsniveau bij moeders misschien iets hoger dan bij vaders. Zij zijn vaak al snel tevreden. Des te leuker de verrassing. Als je kindjes te klein zijn om zelf wat te maken ligt deze taak toch echt bij jou. En ook als je kindjes wat ouders zijn, zullen ze vast wel wat hulp kunnen gebruiken. Dus mama's... aan de slag!

1. Classic

Ontbijt op bed. Welke vader geniet daar nu niet van? Lekker uit kunnen slapen terwijl moederlief met de kinderen ontbijt aan het maken is. En dat ontbijtje? Een lekker eitje op brood misschien. Focus je in ieder geval niet teveel op alle healthy superfoods. Zijn je kids oud genoeg? Dan kunnen ze natuurlijk zelf kiezen wat ze gaan maken voor papa. Let wel: houd de keuken zo schoon mogelijk! Op Vaderdag is de kans klein dat papa de keuken gaat opruimen.

2. DIY: klussen

Een hoop vaders (zeker niet alle) houden van klussen en bezig zijn. Veel mannen denken dan ook zelf alles te kunnen repareren en hier heb je natuurlijk wel het benodigde gereedschap voor nodig. Dus wil je jouw vader of de vader van je kindjes verrassen? Dan is gereedschap vaak een erg goede keuze. Het geeft mannen vaak een boost en ze krijgen gelijk zin om aan de slag te gaan.

3. Turn it on...

Vaderdag is dit jaar op 19 juni. En dat betekent dat de zomer officieel bijna start! Dus zijn al je ideeën op voor leuke cadeautjes? Wat dacht je dan van het BBQ seizoen dat eraan zit te komen? BBQ en mannen... we kennen het allemaal. Zodra er een BBQ in de buurt is krijgen mannen gelijk het gevoel dat ze hun territorium moeten bewaken. Want dat is hun taak. En daar mogen vrouwen zich niet mee bemoeien. Dus geef hem een mooie tang, lekker stukje vlees, wat kolen en steek de BBQ maar aan!

4. Surprise

Een verrassing, wat eigenlijk niet meer zo een verrassing is. Namelijk het zelf gemaakte knutselwerkje van de kinderen. En toch is en blijft dit vaak de favoriet. Kinderen die enorm hun best doen om papa het mooiste knutselwerkje ooit te geven. En dat is best ontroerend. Elk jaar halen de kinderen weer alles uit de kast om op school of op de peuterspeelzaal het mooiste knutselwerkje te maken. En dat speciaal voor papa.

Heb jij al plannen gemaakt voor Vaderdag? Laat het ons weten en deel het Vaderdag momentje bij jullie thuis!

8 jaar geleden

Ik ben helaas al vanaf vanochtend 6.00 uur aan het werk maar heb afgelopen week wel met ons zoontje een Vaderdag cadeautje gemaakt. Vorige week heb ik mijn vriend een transportfiets cadeau gegeven (had hij nodig) en vervolgens een krat besteld die mijn zoontje mocht verven. Vanochtend om 5.00 uur het cadeau samen met het werkje van de kdv klaargezet!

8 jaar geleden

Hier maak ik met de 2 oudste kinderen een lekkere brunch klaar straks. Beiden hebben op school wat moois gemaakt. De oudste heeft een gedichtje geschreven, deze op een mooie zelfgemaakte kaart. De middelste een steen beschilderd met daarop de tekst: je bent een kei! Onze jongste is bijna 9 maanden. Met hem heb ik wat gemaakt. Zijn handjes beschilderd en een afdruk gemaakt op papier met een leuk stukje tekst. Maar papa mag eerst lekker uitslapen ;) Iedereen een fijne vaderdag. En natuurlijk ook voor alle bonuspapa's want die horen er net zo goed bij!!

8 jaar geleden

Leuk shirt of een leuk eigen gemaakt houten bordje met tekst.