{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips voor een lange autoreis met kinderen

Afbeelding blog 'Tips voor een lange autoreis met kinderen'

Laten we eerlijk zijn, het is een uitdaging; een 10-uur durende autoreis, op weg naar het zonnige zuiden. Troost je met het idee dat je bij aankomst van de vakantie heerlijk kunt uitrusten. Om goed voorbereid te zijn, lees je onderstaande tips voor een lange maar fijne autoreis met kinderen:

 1. Bereken vooraf hoe lang je er ongeveer over gaat doen, volgens de routeplanner en tel vervolgens twee uur PER KIND hierbij op – en neem het iets ruimer bij kinderen onder 1 jaar.
 2. Zorg dat ieder kind zo veel mogelijk afstand tussen elkaar krijgen. Zitten ze in autostoeltjes, zet dan bijvoorbeeld koffers tussen de kids in.
 3. Zorg voor goede auto zonne schermpjes. Kinderen kunnen uren onafgebroken aan de waterkant in de brandende zon spelen, maar 5 minuten in de auto met wat zonnestralen trekken ze matig tot slecht.
 4. Zorg voor voldoende lekkernijen. Kies slim, ontbijtkoek kruimelt minder snel dan rijstenwafels. Lollies ook een must in de auto. Knijpzakjes met fruit, gezond en lekker!
 5. Drinken, kies voor pakjes en gebruik van die handige pakjesbeschermers, zodat de limonadefontijn in de auto tot een minimum beperkt blijft. Nog handiger, ookal zijn ze er misschien wat te oud voor: anti-lek bekers!
 6. Snoetenpoetsers! Houdt ze binnen handbereik, evenals een vuilniszakje.
 7. TOPTIP: slapen je kinderen, STOP NOOIT! Gebruik deze tijd, ook al moet je naar de wc, gewoon doorknallen naar het zuiden, dit is jouw tijd!
 8. Video: de uitvinding voor lange reizen met kinderen! Hang een portable DVD apparaat aan stoelen, koptelefoontjes voor ieder kind, en jij geniet van een top reis naar de zon.
 9. I-phones: stel leuke apps in voor alle kinderen en laat ze lekker spelen op de achterbank. Neem ook de spelcomputers mee, MP3 spelers, etc. Maar ook oldschool stiften en boekjes zijn natuurlijk goede zoethouders.
 10. Doe een wedstrijd: “ wie het langste kan slapen” werkt ook heel goed!
 11. Tot slot bij een stop: laat de kinderen zo hard en veel mogelijk rennen, springen, bewegen, push-ups, etc. doen! Ze gaan moe en voldaan weer een paar uur zitten.
Veel succes!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je