Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Tips voor Budapest?

Zakynthos ligt nog vers in het geheugen, maar over een maand zitten wij alweer in Budapest!

Omdat we voor de zomer toch nog even samen weg wilden, besloten mijn vriend en ik zes dagen Budapest te boeken. Goedkope vliegreis, prima hotel inclusief ontbijt voor een prachtige prijs, wat wil je nog meer?

Wat moeten we zien?

Nu zit ik zelf een beetje rond te zoeken wat nou eigenlijk de mooiste en leukste plekjes in Budapest zijn. We willen natuurlijk sowieso naar een badhuis, een dagje lekker winkelen, eten bij leuke restaurantjes en het parlementsgebouw bekijken (zie foto). Maar wat zijn nou echt dé plekken waar je heen móet in Budapest?

In de winter is het er natuurlijk niet heel warm, dus veel activiteiten vallen denk ik al af. Ik heb nog een maand de tijd, dus zal aankomende weken nog even verder speuren op het internet. Wie weet vind ik iets nieuws..

Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

9 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie! Ik vind musea ook heel interessant en al helemaal als het over het verleden gaat. Leuk idee, ga het aan mijn vriend voorstellen ;-)

9 jaar geleden

Ah wat leuk! Dankjewel voor de tips, ga ik zeker onthouden :-). Wij houden wel van wat avontuur, dus wie weet gaan we echt de berg opklimmen!

9 jaar geleden

Hele leuke en mooie stad inderdaad. Wat ontzettend veel indruk op mij heeft gemaakt is het house of terror. Het gaat over het nazi en communistische verleden. Zelden heb ik staan huilen in een museum. Maar echt een aanrader hoor. En als je geïnteresseerd bent in communisme (een hobby van mij) dan is het beelden park buiten de stad interessant. Maar alleen als je dat echt interesseert want het is best een eindje met het ov. Heel veel plezier!

9 jaar geleden

Leuk, ik ben er vaak geweest al was dat nooit in de winter. Het klimaat verschilt zo erg tussen de zomer en winter dat ik eerlijk gezegd niet weet wat je precies in de winter voor opties hebt. De berg opklimmen of met een takelwagentje naar de burgt in (eeh was het nou buda of juist pest). Het eiland Sziget in de donau heeft een leuk cafeetje (in de zomer is hier het sziget festival). Natuurlijk moet je naar het badhuis maar dat had je zelf al gezien. En gewoon rond lopen en veel kijken is ook heerlijk in die mooie stad.