Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Tipitent ouders. Ik bewonder jullie!

Een hippe tipi-tent, Janod blokken voor de naam, houten speelgoed in pastelkleuren. De huiskamer is netjes en geen plastic te bekennen.

Ik vrees voor een faillissement van Fisher Price want tegenwoordig moet alles in hout en pastel. Ook ik ben schuldig hoor. Gelukkig hebben wij zo min mogelijk plastic geluid plastic maar als het aan onze kleine prinses ligt is alles roze en maakt het veel herrie uhh geluid. Het is niet dat wij uitsluitend houten speelgoed kopen. Zo nu en dan komt er een plastic item in huis of erger.... je krijgt het cadeau. 

Ik bewonder alle ouders waarvan hun woonkamer eruit ziet als een item van het VT wonen magazine. Sinds wij een nieuw huis hebben heb ik het geprobeerd. Maar met een bank uit het jaar 0 met 162893639282 vlekken en scheuren gaat die vlieger niet op. De speelhoek is Pinterest waardig dat wel. Als we de kolder in onze kop hebben ziet alles er spik en span uit. Met nadruk op als.

  • Als er visite komt.
  • Als de ouders of schoonouders komen logeren.
  • Als het zo een puinzooi is geworden dat we bijna struikelen als we alleen al de woonkamer binnen stappen.

Ik verafschuwde vroeger altijd een woonkamer met een compleet wagenpark. En nu lijkt mijn woonkamer de parkeerplaats van een basisschool. Er staat van alles. Een loopfiets, step,skippykoe, poppenwagen, lieveheersbeestdingmetwielen. HELP! 

Bij ons komen veel kinderen over de vloer. Mogen ze met schoenen aan de woonkamer betreden en niks is te gek. We hebben geen tipi als eyecatcher maar een roze PLASTIC speelkasteel. Die pontificaal in de woonkamer staat. Simpelweg omdat het buiten nog te koud is en dat er in gespeeld moet worden.

Soms Pinterest ik een eind weg en droom van een magazinewoonkamer. Lekker scandinavisch of stoer en robuust. Een lichte bank zonder vlekken en scheuren. Alleen dat al! Ik like en deel mij suf. Tot grote ergernis van al mijn FB-vrienden en tot die van mij want tot nu toe nog niks gewonnen.

Mijn ideale woonkamerbubbel spat uiteen als ik mijn dochter met haar vriendinnetje hoor schateren en spelen.   Ze steppen van de ene kant naar de andere kant van de woonkamer, maken een tussenstop in de speelhoek om zo de grote XXL curverbak overhoop te halen en eten daarna hun koekje in het prinsessenkasteel.

Vroeger verontschuldigde ik mij vaak. "Sorry jongens voor de zooi maar ja haha Tsja kind hè ?!"

Inmiddels doe ik het niet meer want menigeen weet dat de kindjes hier gewoon hun gang kunnen gaan.

"Welkom in het speelparadijs!" De kindjes weten niet hoe snel ze hun jas uit moeten trekken en de ouders die ploffen op de bank met 163832929 scheuren en vlekken. Ze zijn relax en stressen niet dat ze hun kind in de gaten moeten houden. Want ach het is toch al een lekker gezellig zooitje. En nu ze er toch zitten is er tijd voor een goed gesprek zonder dat de kinderen om de haverklap aandacht vragen.

En als er dan toch een ongeluk is gebeurt, so what? We hebben een stofzuiger, schoonmaakmiddelen en een ehbo-kit.

En don't get me wrong. Ik bewonder de tipitent ouders met een supergestylde woonkamer. Hier lukt het gewoonweg niet ;)

Ik ben benieuwd. Hebben jullie een VTwonen waardige woonkamer of is het een soort indoor speeltuinachtigiets? Je mag ook heus je woonkamer delen om te laten zien dat jij Assepoester bent of juist lekker de boel de boel laat. Vertel, deel en discussiër!

8 jaar geleden

Hahaha! Leuk stuk! Tja..ik heb best een 'vt-wonen-waardige' speelhoek, maar don't get me wrong: wel als ze op school zijn of als ze op bed liggen. Ze mogen hier de hele toko op de kop zetten ( zolang ze het zelf opruimen.. Pedagogisch verantwoord noemen ze dat ;) ), maar zodra er rust in huis is of het tijd is om te gaan slapen dan is het opgeruimd. Ik houd zelf niet van rommel en vind het voor de kinderen ook een stukje structuur dat ze weten dat het dan tijd is om te slapen oid. Overigens heb ik geen hippe tipi hahaha ;)

8 jaar geleden

Alles behalve VT wonen in ons huis haha. Onze bank telt ook de nodige vlekken en werkelijk OVERAL ligt wel iets. Wij hebben een super handige diepe vensterbank naast onze bank waar de afschuwelijke xylofoon en dierenpiano (horror!!) van dochterlief staat, samen met haar eigen (plastic) mini bus met blokjes. Nu nog een plastic opbergbox maar ik ben hard op zoek naar een leuke speelgoedkist (tips??). De rest van haar speelgoed ligt in de box. Ik wil ook heeeel graag een speelhoekje maken voor madam maar we hebben niet echt een handig hoekje over dus we kijken wel hoe we dat straks op gaan lossen. Voor nu moet ik maar accepteren dat in mijn geval assepoester écht alleen een disney sprookje is hihi.

8 jaar geleden

Alles kan en alles mag! Zolang alles voor het slapen gaan maar is opgeruimd. Als de box straks weg is dan komt er denk ik wel een leuke opberg kist of kast, maar voor nu is het echt prima zo! Als er soms per ongeluk op de muur of vloer wordt gekleurd is het ook geen ramp (uiteraard zeggen wij daar wel iets van), likje verf erover en de muur kan er weer tegenaan????. Kinderen moeten kunnen spelen en ravotten. Als ze het huis uit zijn krijg ik vast mijn opgeruimde VT wonen huis????.

8 jaar geleden

Bij ons staat in het zicht, een bak met Duplo en een houten parkeergarage. De rest in de kast (bak houten trein spullen, bak met kookspullen, bak met boekjes en puzzels, twee bakken met van alkes (auto's, stapeltorens ed) en een bak met knutsel spullen. En hun eigen kamers staat genoeg!! Bij ons is het wel direct schoenen uit in de gang -doen we zelf ook en geen loopfiets oid... Rennen door huis doet ons mannetje volop, hij mag op de bank spelen (niet staan;) ), twee stoeltjes mag niet dat doet hij ook niet. Net als met speelgoed gooien mag niet... Tis dus best netjes, als we thuis zijn ligt er echt wel overal speelgoed, maar ruimen we voor het eten op... De oudste (net 3) vindt het zo helemaal goed. De jongste (net 1) is iets pittiger qua karakter, dus ben benieuwd;(