{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tip: als je kind niet wil luisteren...

Afbeelding blog 'Tip: als je kind niet wil luisteren...' Achtergrond blur afbeelding

Je kind is net lekker aan de keukentafel aan het kleuren, terwijl jij het eten klaar hebt. Oeps!

Jij wilt graag de tafel dekken en vraagt of je kind zijn spulletjes even op wil ruimen. Grote kans dat hij daar nu net geen zin in heeft, want hij was net zo lekker bezig en is een heus kunstwerk aan het maken.

Uiteraard zomaar een voorbeeld, maar je kunt je vast wel een situatie voorstellen waarbij je kind niet meteen luistert, niet wil meewerken of waarbij jullie in een discussie belanden.

Toch?! ?

Of ben ik de enige die dat wel eens overkomt?

In zo'n situatie kan het dan helpen om eerst even mee te veren met je kind. Roep dus niet vanuit de keuken dat hij moet opruimen, maar loop even naar hem toe en sluit aan bij waar hij mee bezig is. Toon interesse.

'Mag ik eens zien wat je hebt getekend? Ah, een auto. Daar heb je geconcentreerd aan gewerkt zo te zien. Lieverd, straks mag je je tekening afmaken. Nu gaan we even opruimen, we gaan eten.'

Zo voelt je kind zich gehoord en gezien en is de kans veel groter dat hij jou ook ziet, hoort en daadwerkelijk vlotjes meewerkt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je