Snap
  • Mama

TIjd voor... MAMA!!!

Tijd voor mezelf...mijn dochter is anderhalf en nog steeds lukt het niet om tijd vrij te maken om wat voor mezelf te doen.

Of het nu een uurtje sporten is of wat doen met vriendinnen... Ik kom maar niet van het gevoel af dat ik daar mijn dochter mee tekort doe. De wil om te gaan sporten en iets voor mezelf te doen is er zeker!! Maar die afweging tussen het nog lekker na het eten spelen met mijn dochtertje en mijn man en daadwerkelijk naar de sportschool gaan of wat doen met vriendinnen knaagt!! Me-time....dat is lang geleden. Nu heeft een vriendin mij, na veel aandringen dat dan weer wel, gevraagd om morgen mee te gaan stappen en ik heb wonder boven wonder gezegd dat ik mee ga. En nu moet ik helaas bekennen dat ik er dus helemaal geen zin in heb...tuurlijk als ik er eenmaal ben heb ik het echt wel naar mijn zin. Maar kom op...ik heb niet meer de behoefte om in een bomvolle kroeg te staan met hijgende mannen (ik overdrijf uiteraard een klein beetje) te staan en een algehele vleeskeuring te ondergaan als je langs een groep mannen loopt. Afzeggen dat zou ik kunnen doen maar laat ik mezelf daarmee niet onwijs kennen? Het ene moment heb ik zo'n zin om een dansje te wagen en gezellig wat te drinken maar wat knaagt is wetende dat bij een dansje een drankje hoort en ik weet dat ik zondag niet gezellig met mijn man en dochter zal ontbijten. Weet je wat ik ga gewoon!! Deze cirkel moet doorbroken worden...en laten we het dan maar doen met een dansje en een drankje. Ik zal echt niet elk weekend weer in de kroeg hangen maar morgenavond ben ik in ieder geval even geen mama.

9 jaar geleden

Nou het was echt top!!!! Super gezellige avond gehad. Heerlijk gekletst, wijntje gedronken en gedanst... De paracetamoltip was dus wel nodig! Bedankt voor de motiverende reacties!!

9 jaar geleden

Hi Corien, helemaal herkenbaar. Maar ik wil ook graag wat met je delen. Ik heb dit gevoel namelijk ook gehad. Maar: als jij gaat stappen dan ligt de kleine toch in bed. Op dat moment kun je haar sowieso niet zien. Als je die ochtend na het stappen wakker wordt, dan zal je best een beetje brak zijn, maar na het middagdutje van de kleine ben jij weer een beetje uitgerust en heb je nog een paar uur de tijd om haar te zien. Hierbij gaat het om een half dagje dat je haar niet ziet, en dan heeft papa ook een keer quality time met de kleine :)! En als je wilt sporten: sporten hoeft geen uren te duren. Je kunt toch gewoon lekker een half uurtje gaan hardlopen? Desnoods als je dochter al slaapt. Tekort doen doe je sowieso niet! Door sporten word je fit en dat is alleen maar goed voor je. Dingen met vriendinnen doen is zoooo belangrijk, blijf dat aub ook gezellig doen. Maar je moet echt niet denken dat je haar tekort doet, want dat is echt niet zo. Ik wens je heel veel plezier met stappen! En ps: neem 2 paracetamols en 3 goede glazen water voordat je naar bed gaat vannacht ;).

9 jaar geleden

Ik herken het wel hoor. Ik denk dat dat ook een reden is waarom ik maar niet vorder met hardlopen. Gewoon omdat ik geen tijd pak of maak om te gaan lopen. In elk geval toch veel plezier als je morgen eenmaal in de kroeg bent!!!