{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tijd voor een broertje of zusje voor Vive..

Want ze is al 2 jaar...

Afbeelding blog 'Tijd voor een broertje of zusje voor Vive..' Achtergrond blur afbeelding

Vive is alweer 2 jaar, gek op baby's en poppen. ( heeft ze van mij). Dus tijd voor de tweede toch? Dat is tenminste wat iedereen vind..

Want;

- 1 kind is zielig

- Vive wordt oud

- Je moet er niet teveel leeftijd tussen

- Straks spelen ze niet met elkaar

- Vive wil een broertje of zusje

- J铆j wordt oud

Dit is wat ik dagelijks hoor. Niet alleen van bekende maar ook van wildvreemde. Zo waren wij in september in Griekenland op vakantie. We werden door de manager van het hotel aangesproken of we hulp nodig hadden om de kinderwagen een trap af te tillen. Toen zei hij dat hij daarin al 'veteraan' was omdat zijn 3 dochters ouder waren. Hij sloot af: ' Ze wil een broertje 贸f zusje'. En hij wees naar Vive..

Ik lachte en zei: ' Ja ja' en liep door. Wat nu als we net een miskraam hebben gehad? Het zwanger worden niet lukt? We wel willen maar niet kunnen? Die wild vreemde man zet je zomaar voor blok omdat het zogenaamd normaal is om meerdere kinderen te hebben. Iedereen om ons heen is zwanger maar dan ook echt iedereen. In onze vriendengroep zijn er 9 zwanger of net bevallen. En dan heb ik ook nog eens een beroep waarbij het om zwangerschap en geboorte draait.. of ik daar gek van wordt? Nee! Want ik ben super super blij voor alle meiden die net bevallen zijn en nog zwanger zijn. Ik geniet mee met de zwangerschap en als kers op de taart mag ik ook nog eens voor vele zorgen.

Tim en ik zijn al bijna 11 jaar samen en hebben altijd wel gesproken over 2 kinderen. Maar wel met meer leeftijd er tussen. En met meer leeftijd bedoel ik 3 a 4 jaar. Dit omdat we het heel mooi vinden dat Vive zich op haar eigen tempo kan ontwikkelen. Kan genieten van alle aandacht die ze van ons krijgt.

( wil niet zeggen dat ze geen aandacht meer krijgt bij een broertje of zusje maar zeker onbedoeld minder). 脡n Vive kan alles bewust mee maken als ze grote zus wordt.

We hebben wel eens discussies met vrienden erbij over wel of niet. Zo ja, wanneer dan? Families roepen ook zomaar: Vive wil grote zus worden. Wanneer komt nummer 2? Brengen Sint en Piet een kind?

Ik hoop dat mensen door deze blog even nadenken voordat ze zoiets roepen. Bij ons is er geen sprake van een miskraam, niet zwanger kunnen worden etc. Maar ik schrijf dit voor de vrouwen waarbij het niet lukt. Of die net een kindje verloren zijn en een wild vreemde roept; waar blijft nummer 2?! 


Wie herkent zich hierin? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je