{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tijd tekort

Het liefst zou ik mezelf door 10 delen

Afbeelding blog 'Tijd tekort' Achtergrond blur afbeelding

De tijd. Ik kom het altijd te kort. Eigenlijk is het maar gewoon een ellendig iets. Hoe vind je die balans nu eigenlijk? We zijn verwend met een prachtig kind, super leuke vrienden en hele lieve familie. Dit is ook meteen hetgeen wat het moeilijk maakt. Ik wil iedereen evenveel tijd geven, omdat ik het belangrijk vind maar ook omdat ik het zelf heel leuk vind. En dan moet je ook nog (zeker niet te vergeten!!) tijd maken voor je relatie..

“Het is wa en het kost wa” zei mijn oma altijd, en wat het dus kost is tijd. Dan wil ik het ook nog eens altijd goed doen voor iedereen en thuis alles op orde hebben. Een opgeruimd huis en geen wasje die ik even een avondje laat liggen want hé, de visite zou maar eens denken dat je een slons bent. Ik merk dat ik er echt last van heb om die balans te vinden. Want wanneer doe je het nou goed? Voor iedereen ook echt? Als ik te veel in mijn cocon ga leven met mijn gezinnetje, voel ik iedereen al van links en rechts aan me trekken omdat ze me te weinig zien. En als ik teveel naar feestjes en verjaardagen ga zonder Mees ben ik weer geen goede mama. En daarbij durft iedereen z’n ongezouten mening ook gewoon te geven hoe je het eigenlijk zou moeten doen want iedereen weet alles beter. Maar zo makkelijk is het allemaal niet. Als je eenmaal mama bent veranderd er zoveel. Ik merk dat ik mezelf soms wel eens door tienen zou willen delen. Er moeten keuzes gemaakt worden en er zal altijd wel iemand tussen zitten die dat niet leuk vindt. Maar tegenwoordig denkt iedereen toch aan zichzelf? Waarom zou ik dat dan niet doen? Dat blijft voor mij een moeilijk dingetje. Ik wil niet dat vrienden denken dat ik er nooit meer bij ben omdat ik nu een kindje heb. Maar eigenlijk is het ook wel weer logisch dat ik nu niet overal meer bij kan zijn. En toch heb ik er echt moeite mee. De tijd vliegt aan je voorbij, met kinderen al helemaal. Dat besef ik nu steeds meer. Mees is alweer bijna 1 jaar en die tijd komt met hem nooit meer terug.

Dus nu is het de hoogste tijd om mezelf af te vragen; wat ben je nou eigenlijk aan het doen?

Wijze woorden uit de serie ‘single’: “Iedere nieuwe dag, vol met nieuwe kansen en mogelijkheden. Alleen jammer dat je niet de tijd hebt om ze allemaal uit te proberen. Één derde van onze tijd brengen we slapend door, één derde zijn we druk in de weer met onze dagelijkse dingen. En de rest van de tijd moeten we ons haasten om niet te laat te komen. De tijd zelf maakt het niet uit, die tikt gewoon door. Of we er nu rekening mee houden of niet. Wat we ook doen, de tijd haalt ons altijd in. 

De tijd gaat sneller dan we willen. We kunnen ons daardoor op laten jagen of we kunnen ons mee laten voeren. Als we ons druk maken over hoeveel tijd we verloren hebben, of over wat er gaat komen. Dan hebben we geen tijd meer om te genieten wat we hebben.”

Dus nu geen tijd meer te verliezen!

Wetende dat ik het toch niet goed kan doen voor iedereen, ga ik op mijn eigen gevoel af en dat is altijd goed. 


Liefs Daph

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je