{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tijd om de stand van zaken op te maken

Na 4 kuren volgt er een scan, om te kijken of de kuren doen wat ze moeten doen.

Afbeelding blog 'Tijd om de stand van zaken op te maken'

Na 4 zware chemo’s is het tijd om de balans op te maken. Een week na chemo #4 lig ik weer in de mri scan. In een heel onnatuurlijke en onvriendelijke houding, maar dat terzijde. 

De mri zelf is niet zo spannend, vind ik dan tenminste. Het erge komt daarna, weer dat wachten. Een week. Een hele week. Waar ik eerst dacht, dat doen we even, was ik aan het eind van de week helemaal op. Slecht slapen, allerlei doemscenario’s in m’n hoofd. Continu de gedachte: wat als... 

Op de dag van de afspraak lopen manlief en ik allebei enigszins gespannen het ziekenhuis in. We melden ons, en krijgen te horen dat de dokter flink uitloopt. Ja hoor, we wachten nog even wat langer. We worden naar binnen geroepen en voordat manlief z’n kont in de stoel heeft geplaatst, spreekt de arts de woorden uit: ‘en deze scan zag er hartstikke goed uit’. Een man naar m’n hart, geen koetjes en kalfjes, maar direct waar we voor komen. Wat een opluchting!

Kort samengevat: de kuren slaan aan, de tumor is aanzienlijk gekrompen. De kuren doen wat ze moeten doen! Beter nieuws had ik niet durven dromen! Het betekent niet dat ik nu klaar ben. Het traject gaat door. Nog 12 chemo’s en nog een operatie en mogelijk nog een nabehandeling. Maar dat is nu even niet belangrijk, want de chemo’s doen hun werk! Ik dans het ziekenhuis uit!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je