Snap
  • Mama

Tics en andere rare eigenschappen

Iedereen heeft ze, in meer of mindere mate, tics! Of andere gewoontes of rariteiten. Ik som de mijne even voor je op.

Een blog van Mamamup zette mij aan het denken. Niet over waar ik bang voor ben qua beesten want daar heb ik dan weer geen last van. Maar ik heb wel andere rariteiten die ik graag met jullie wil delen :-)


1# Mijn eten moet gescheiden op mijn bord liggen

Ja.. je leest het goed. Nu geldt dat natuurlijk niet voor spaghetti of nasi o.i.d., maar als het gaat om bijvoorbeeld aardappels, vlees en groente dan heb ik die zaken vooral graag gescheiden. Totdat ik het zeg. Want sommige zaken mogen wel geprakt worden maar niet door iemand anders. Als iemand vraagt of hij/zij voor mij mag opscheppen bedank ik altijd. Dat wil ik in eigen hand hebben. Hetzelfde geldt voor het smeren van boterhammen. De boter moet er precies zo op en niet anders. Ook niet onder elk beleg hoort boter of dezelfde hoeveelheid. Kortom, het is een complexe zaak.


2# Even nummers

Niet 1 koekje, maar 2. Wonen op een even huisnummer (heb je niet altijd in de hand maar is toch weer mooi meegenomen) en 's ochtends 2 koppen koffie. Ik heb gewoon niks met oneven nummers. Indien mogelijk sla ik ze over of weet ik het zo te draaien dat het toch een even nummer wordt. Op het kenteken van mijn auto heb ik het liefst ook een even nummer. Indien er een andere auto moet worden gekocht zou ik de koop goed- dan wel afkeuren vanwege het kenteken. Als je mijn telefoonnummer per 2 cijfers opnoemt heb ik ook alleen maar even nummers. Heerlijk! Het volume van radio of tv staat op een even nummer en ook als de wekker moet worden gezet wordt daar goed over nagedacht. 


3# Handdoeken (was) vouwen

Niet de allergrootste hobby maar met Netflix erbij is het nog enigszins draaglijk. Maar de was moet wel precies zo en niet anders worden gevouwen. Jurre helpt wel eens door handdoeken te gaan vouwen. Hij doet dat echter niet op mijn manier, maar 'gewoon' een paar keer vouwen. Nee, nee, nee... Dan doe ik het dus liever zelf. Ik ben in staat om de handdoeken dan opnieuw te gaan vouwen.


4# De wc-rol mag maar op 1 manier hangen

En dat is de goede manier, gewoon met de goede kant naar voren. Als ik ergens ben waar hij 'verkeerd om' hangt dan hang ik deze altijd andersom. Ook als ergens een leeg rolletje wat treurig hangt en de nieuwe rol ligt maar wat in het wasbakje dan wissel ik ze ook altijd om. Over wc's gesproken... In openbare gelegenheden ga ik altijd naar de achterste wc. Niet met een bepaalde reden, maar dat doe ik gewoon. Oh, en ik moet iets te doen hebben, ook al lees ik het etiket van het bleekmiddel. 


5# Ik eet geen groene snoepjes

Want die zijn simpelweg gewoon niet lekker. Ook geel is niet zo favoriet. Ik wil rood en paars.


6# Benzine en koffie

Ik kan werkelijk de hele dag bij een tankstation rondhangen. Tanken doe ik dan ook graag. De geur van benzine... Kan er bijna geen genoeg van krijgen. Hetzelfde geldt voor het openmaken van een pak koffie. De geur die dan vrijkomt... Zo heerlijk! Meestal blijf ik even een paar minuten snuiven, met mijn ogen dicht.


7# Social media/mail in dezelfde volgorde checken

's Ochtends is de hond altijd als eerste aan de beurt. Zodra ik terug ben pak ik mijn telefoon en check altijd alles in dezelfde volgorde; mail, Facebook, Whatsapp (indien er gemiste berichten zijn). Een andere volgorde is ondenkbaar. Ook gedurende de dag is dit de volgorde. Kan er heel zenuwachtig van worden als ik in een Whatsapp-gesprek zit en ik zie een melding van Facebook voorbij komen. Dan moet ik eerst mijn mail checken... 


8# De juiste volgorde

Heel veel dingen moet ik in dezelfde volgorde doen. Douchen; eerst zepen daarna tandenpoetsen. Nooit andersom! Aankleden zelfde laken en pak en ook het inpakken van een tas voor onderweg moet op volgorde. Als iemand tussentijds iets eruit haalt of er iets instopt haal ik de tas rustig weer leeg en begin opnieuw. Ook de vaatwasser moet precies zo en niet anders worden ingedeeld, in de goede volgorde. Ook het 

Nu ik het zo allemaal bekijk heb ik bijna een psychiater nodig... Maar ach, ik ben gelukkig! Even checken, geen oneven aantal he? :-)

8 jaar geleden

Ik baal er wel van, maar oude chips gooi ik wel weg. Maar dat gebeurd niet vaak hoor, dat de chips oud wordt hahaha. Bij een restje melk bevredigd het mij als ik het restje door de gootsteen spoel, dan heb ik toch een opgeruimd gevoel haha. Moet zeggen dat het bij etenswaren wel minder is dan bij hardwaren zoals, kantoor artikelen, cadeau papier, verzorgingsprodducten etc.

8 jaar geleden

Zomaar jouw reactie gemist! Sorry! Word je niet gierend gek van jouw tic? Wat nu als de chips niet op is maar niet meer lekker? Dan gooi je het wel gewoon weg toch? Maar een verpakking openmaken als het andere nog niet op is... Nee, vind ik ook niet tof

8 jaar geleden

Ik herken mezelf hier helemaal niet in ;-). Ik heb ook de rare tic dat ik niet tegen aangebroken verpakking kan als er nog een andere nog niet op is. Soms is er een collega die een rol stickers opent terwijl er nog een rol ligt. Waarom?!!! Mijn bloed gaat dan haast koken. Als ik een nieuwe pen pak omdat ik die andere kwijt ben en ik vind hem weer dan wil ik terug in de tijd, nu heb ik twee pennen die op moeten. Als er iets leeg is en ik mag het weggooien dan is dat echt heerlijk! En dan maak het liefst ook niks nieuws meer open. Maar ik mag het niet weggooien als het eigenlijk niet op is. Want daar krijg ik dan ook weer jeuk van haha.

8 jaar geleden

Kom dan maar niet in mijn huis! Geintje hoor. Ik heb het wel met labels die uit kleding hangen. Als ik het bij een wildvreemde zie MOET ik die toch even naar binnen vouwen... Staat er niet eens tussen bedenk ik nu.