{{ message.message }}
{{ button.text }}

Thuiswerken met een dreumes

Een dubbele taak met dank aan het Corona virus: thuiswerken en voor mijn dreumes zorgen. Hoe dan?!

Afbeelding blog 'Thuiswerken met een dreumes' Achtergrond blur afbeelding

Laat ik beginnen met het feit dat ik geen fan ben van thuiswerken, nooit geweest. Ik heb graag mensen om me heen, en ik ben dan veel productiever. Thuiswerken heb ik dus nooit veel gedaan, alleen in uitzonderingsgevallen als het echt niet anders kon. En al helemaal niet met een kind thuis. 

Zoals jullie zullen begrijpen zitten we nu midden in een langdurig uitzonderingsgeval. Het Corona virus heeft ervoor gezorgd dat mijn kantoor alleen nog open is voor noodgevallen, verder word ik geacht al 2 weken thuis te werken. Dat doe ik dus netjes. 

Al snel werd echter de kinderopvang gesloten. Heel begrijpelijk, maar het betekent wel dat ik de zorg voor onze dreumes erbij krijg. Mijn man kan namelijk niet thuiswerken, dus de zorg voor Mini komt overdag volledig bij mij terecht. Tijdens haar slaapje werk ik me een ongeluk, maar buiten dat slaapje heeft ze best veel aandacht nodig. Zelfs haar een tablet in handen duwen om filmpjes te kijken werkt nog niet. Ze is nog net te klein. 

Inmiddels ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik heb het gevoel dat ik overal tekort schiet. Mini krijgt niet genoeg aandacht en ik ben totaal niet productief qua werk terwijl er wel heel veel werk ligt. Werk waar druk op zit, want als ik het niet doe krijgen bedrijven niet de financiering of uitstel van aflossingen die ze nu keihard nodig hebben en die is beloofd door de overheid. En toch staat mijn beroep niet op de lijst van vitale beroepen. 

Voor mijn gevoel zit ik constant in een gigantische spagaat, en doe ik niets goed genoeg. En ondertussen zie ik dan allemaal foto’s en filmpjes voorbij komen van mensen op het strand. Waar halen ze de tijd vandaan? Ik kom tijd tekort. Ik probeer het te accepteren, omdat het nu eenmaal zo is, maar ik vind het lastig. 

Hebben jullie tips? Hoe kan ik efficiënt thuiswerken met een dreumes en haar ook een leuke dag geven?  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je