Snap
  • Mama

Thuiswerken alsjeblieft!

Je begrijpt vast dat thuiswerken voor mij het toverwoord is. Trouwens niet alleen voor mij, maar voor veel jonge moeders bij ons op kantoor.

Over enige tijd is mijn ouderschapsverlof voorbij. Dat wil zeggen dat ik van 17,5 uur per week naar 20,4 uur per week ga. Op zich natuurlijk goed te doen, maar op dit moment werk ik twee dagen per week en dat gaat straks dus helaas niet meer lukken. Op een werkdag heb ik twee uur reistijd, dus één uur heen en één uur terug.

Je begrijpt vast dat thuiswerken voor mij het toverwoord is. Trouwens niet alleen voor mij, maar voor veel jonge moeders bij ons op kantoor. Wat zou het heerlijk zijn als ik naast mijn twee dagen op kantoor een halve dag thuis zou kunnen werken. Sterker nog: dat wordt een digitaal rondje van mij voor iedereen hier!

Mijn administratieve werk is volledig gedigitaliseerd, dus eigenlijk zou niets het thuiswerken in de weg moeten staan, ware het niet dat de werkgever er op dit moment nog niet volledig achter staat. Vooral de Wet op de Privacy wordt regelmatig als argument genoemd, terwijl mijn werkgever Het Nieuwe Werken juist promoot en sommige afdelingen wel mogen thuiswerken. Hele dubbele signalen dus.

De mogelijkheid om een paar uurtjes per week thuis te kunnen werken zou heel fijn zijn, want ik merk dat werkgevers ook van moeders steeds meer flexibiliteit verwachten. Daarnaast schijnt de productiviteit thuis een stuk hoger te liggen en bespaart de werkgever hiermee op de reiskostenvergoeding.  Zo is het toch mogelijk om allebei de partijen tevreden te houden? Ik heb nog steeds hoop, maar toch maar even een noodkreet: 'thuiswerken alsjeblieft!!!''...

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen met thuiswerken. Werken jullie ( deels ) thuis en hoe zijn jullie ervaringen? Of wil je juist graag thuiswerken, maar mag dit ( nog ) niet?

 

 

11 jaar geleden

Ideaal!

11 jaar geleden

5 minuten afstand van de oppas (lees mn mama)

11 jaar geleden

Sommige banen kan je heel gemakkelijk thuis doen. Desnoods s`avonds, in het weekend of tijdens eventuele slaapjes; dat noem ik nou de perfecte balans tussen werk en gezin! Hopelijk vind je snel een baan. ( waarbij je wie weet ook wel mag thuiswerken...)Succes!

11 jaar geleden

Het lijkt mij ook echt een uitkomst als het mogelijk is. Aangezien ik nog druk op zoek ben naar een nieuwe werkgever, is dit misschien wel een puntje wat ik zo bij zo mee zou kunnen nemen. Wie weet wat er uit gaat komen. Ik hoop voor jou dat je werkgever toch in gaat zien dat het zijn voordelen heeft.