{{ message.message }}
{{ button.text }}

Thuisblijven mag dat???

Afbeelding blog 'Thuisblijven mag dat???'

Jet Bussemaker gaf aan dat ze vind dat vrouwen niet op de zak van hun partner moeten leven. Vrouwen moeten gaan werken. Vrouwen zouden zich schuldig moeten voelen als ze een opleiding hebben gedaan en toch thuisblijven om voor de kinderen te zorgen. Ze moeten zich juist niet schuldig voelen tegenover hun gezin en hun kinderen.

Mijn tenen kromden toen ik dit las. Hoe komt ze daar nu bij? Is het niet belangrijk genoeg om kinderen op te voeden dan?  Iedereen moet zelf weten hoe ze hun leven in willen delen en als zij graag wilt dat er meer vrouwen gaan werken dan zou er iets moeten gebeuren aan de kinderopvang want voor het geld hoef je het vaak niet te doen.

Is emancipatie trouwens niet juist de vrijheid om te kunnen doen wat je zelf wilt als vrouw? Dus als je graag gaat werken is dit uiteraard mogelijk, maar als je graag thuisblijft dan kan dit ook?

Ik krijg geen uitkering om thuis te blijven. Wij leven op het geld wat mijn man binnenbrengt. Aangezien hij als zzp-er geen vaste tijden heeft waarop hij werkt hebben wij ervoor gekozen dat ik thuisblijf. Een stabiele situatie voor onze kinderen.

Ik zorg er dus voor dat de kinderen opgevoed worden, het huishouden gedaan wordt, de administratie van het bedrijf gedaan wordt (dit dus niet betaald!) en zodra mijn man thuis is kan hij gaan genieten van zijn kinderen in plaats van de administratie voor zijn bedrijf etc.

Iedereen zou dit tegenwoordig zelf in moeten kunnen vullen. Misschien zou er meer gedaan moeten worden ten opzichte van de mensen die met een (bijstands)uitkering thuis zitten en daar van genieten?? Mensen die leven van de staat en dit wel prima vinden? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je