Snap
  • Mama
  • post

Thuisblijven mag dat???

Jet Bussemaker gaf aan dat ze vind dat vrouwen niet op de zak van hun partner moeten leven. Vrouwen moeten gaan werken. Vrouwen zouden zich schuldig moeten voelen als ze een opleiding hebben gedaan en toch thuisblijven om voor de kinderen te zorgen. Ze moeten zich juist niet schuldig voelen tegenover hun gezin en hun kinderen.

Mijn tenen kromden toen ik dit las. Hoe komt ze daar nu bij? Is het niet belangrijk genoeg om kinderen op te voeden dan?  Iedereen moet zelf weten hoe ze hun leven in willen delen en als zij graag wilt dat er meer vrouwen gaan werken dan zou er iets moeten gebeuren aan de kinderopvang want voor het geld hoef je het vaak niet te doen.

Is emancipatie trouwens niet juist de vrijheid om te kunnen doen wat je zelf wilt als vrouw? Dus als je graag gaat werken is dit uiteraard mogelijk, maar als je graag thuisblijft dan kan dit ook?

Ik krijg geen uitkering om thuis te blijven. Wij leven op het geld wat mijn man binnenbrengt. Aangezien hij als zzp-er geen vaste tijden heeft waarop hij werkt hebben wij ervoor gekozen dat ik thuisblijf. Een stabiele situatie voor onze kinderen.

Ik zorg er dus voor dat de kinderen opgevoed worden, het huishouden gedaan wordt, de administratie van het bedrijf gedaan wordt (dit dus niet betaald!) en zodra mijn man thuis is kan hij gaan genieten van zijn kinderen in plaats van de administratie voor zijn bedrijf etc.

Iedereen zou dit tegenwoordig zelf in moeten kunnen vullen. Misschien zou er meer gedaan moeten worden ten opzichte van de mensen die met een (bijstands)uitkering thuis zitten en daar van genieten?? Mensen die leven van de staat en dit wel prima vinden? 

10 jaar geleden

Helemaal mee eens mama Ollie, ik zit ook thuis met een pabodiploma, zoals zovelen. Maar daarom ben ik weer opnieuw gaan studeren. Als Jet een baan voor me heeft, hoor ik het graag!

10 jaar geleden

Ik kan me er ook vreselijk druk om maken, wat types zoals Jet menen te moeten zeggen. Heb ik net eindelijk een béétje geaccepteerd dat er niemand op mij en mijn hbo diploma zit te wachten en me neergelegd bij het feit dat ik in ons eigen huis op kindjes pas (gastouder ben), is het wéér niet goed. Ik ben dan wel zzp gastouder, maar toch schaar ik mezelf onder de (werkeloze) thuis blijf moeder aangezien ik geen bakken met geld verdien. Maar er IS GEEN werk in onze regio. Ik heb me suf gesolliciteerd, ik wil best in een fabriek staan, of me een prikstok de gemeentetuintjes mooi maken. Maakt me echt niet uit. Maar ik krijg steeds te horen dat ik met HBO (lerarenopleidng notabene) te hoog geschoold ben ! Of te weinig ervaring, of te duur (hoezo te duur, dan geef je maar wat minder! maar dat kan ook niet blijkbaar), of te oud (supermarkt). De banen in het onderwijs zijn tijdelijk en dat is voor mij niet haalbaar, mijn oudste dochter (nu 4) had toen ze 1 jaar was al op 4 crèches gezeten vanwege tijdelijke banen! Toen was voor mij de maat vol en besloot ik dan maar thuis te werken. Mijn man gaat om 5u de deur uit 's ochtends en komt om 19u of làter thuis. Ik moet dus alles alleen zien te organiseren. Al met al geen doen. Ik word er dus zo moe van om steeds te horen dat iedereen aan het werk moet, terwijl er geen werk is. Ze praten mensen onnodig schuldgevoelens aan.

10 jaar geleden

ik ben het echt helemaal met je eens. laat ze zich druk maken over mensen die wel kunnen werken maar niet willen en sowieso van de staat leven

10 jaar geleden

Je hebt gelijk. Ze zet alle thuisblijfmoeders weg als dom en gemakzuchtig. Ik begrijp wat ze bedoeld maar dit is niet de manier om een debat aan te gaan. Maar jammer genoeg is er maar weinig begrip van zowel werkende en niet werkende. Dat vind ik zo jammer, want hoe ieman het doet is eige keus. Enige wat ik altijd zeg is wees niet naïef en regel je zaakjes goed, dat je niet van afhankelijkheid van je partner naar de staat ga. Want dat vind ik zuur geld. Maar ik ben groot aanmoediger van thuis werkende mama's. Daar zou de overheid op moeten inspelen. En betere verlof voor ouders. Vind ik veel belangrijker dan met een vingertje te wijzen. Lekker makkelijk -_-