{{ message.message }}
{{ button.text }}

Thuisblijfmama

Tevreden thuisblijfmama en het wel en wee!

Afbeelding blog 'Thuisblijfmama' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben het inmiddels al vijf jaar en nog geen dag heb ik er spijt van dat ik ervoor gekozen heb om thuisblijfmama te worden. Toen hadden we alleen nog Gabriël rondlopen en het leek al een mooi begin voor mij om na alle hectiek van mijn havo-diploma te moeten halen even de rust te kunnen pakken. En sindsdien ben ik dus nog steeds thuis, is Kyrian erbij gekomen en hun zusje wordt over zo'n 7 weken verwacht.

In het begin heb ik vaak de vraag gehad of ik me verveelde, maar daar had ik al snel een volmondig 'nee' voor als antwoord. Ik ben wel van mening dat niet iedere vrouw dit kan, dat er ook vrouwen zijn die het in hun bloed hebben zitten om ook te werken en anders kriegel zouden worden van het thuiszitten. Daar ben ik er dan weer niet een van, maar je zult mij niet horen zeggen dat je per se een thuisblijfmama moet zijn, want als mama zijnde moet je ook gelukkig met jezelf kunnen zijn. Gelukkige mama, gelukkige kids! En ja, financieel is het dan wel wat krapper dan dat als ik ook zou werken, maar ach, daar raak je ook weer aan gewend.

Wat mij wel vaak wordt gevraagd is of ik later nog iets voor mezelf wil gaan doen. Daar kan ik wel 'ja' op antwoorden, maar dan wel pas zodra madam oud naar de middelbare school is en voor zichzelf kan zorgen, want de opleiding die ik dan hoopte kunnen doen is die tot kraamverzorgster en als ik dan plots weg moet voor een bevalling, moeten de kids wel voor zichzelf kunnen zorgen. Maar dat is dus nog even heel wat weg.

Over vier jaar zal madam ook naar de basisschool zijn en krijg ik overdag meer tijd. Hopelijk zal mijn huishouden dan wat meer floreren dan dat het nu doet(ja, er valt te leven en ja het is wel netjes, maar supertevreden ben ik ook niet en nee, ik zit niet de hele dag op m'n luie gat ;-) ...) en zal ik dan wat meer hobby's op kunnen pakken.

Ik ben een thuisblijfmama met plezier, ik geniet ervan om er voor mijn kinderen te kunnen zijn. Om ze zelf van school op te kunnen halen, tussen de middag gezellig te lunchen en ze met wat te drinken en lekkers op te vangen na de drukke schooldag.
Voor Gabriël met zijn autisme is dit alleen maar extra fijn ook natuurlijk!

Deze mama is een gelukkige mama en voorlopig blijf ik daar ook lekker van genieten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je