Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Thuisblijfmama

Sommige mensen kijken neer op thuisblijfmoeders. Ze zitten de hele dag in hun neus te peuteren of te theeleuten.

Hier gaat dat in ieder geval niet zo. Je hebt natuurlijk je huishouden en in mijn geval mijn 2 kindjes die in leeftijd anderhalf jaar precies schelen. Dat houdt je al flink bezig, maar ik vind het ook nog eens ontzettend leuk om aanbiedingen te scoren en alle verzekeringen in de gaten houden. Voor mij is dat ook geld verdienen. De hoogste spaarrente opzoeken, de beste zorgverzekering selecteren. Het kost allemaal heel veel tijd. Tijd die je waarschijnlijk niet hebt als je wel werkt (of in ieder geval minder).

Zo heb ik dan toch het gevoel dat ik mijn steentje bijdraag aan ons huishouden.  Het is echt niet zo dat ik naar 5 supermarkten cross om aanbiedingen te scoren. Dat is bijna niet te doen met kleine kinderen en ook helemaal niet mijn bedoeling. Ik doe gewoon boodschappen bij 1 supermarkt en de aanbiedingen die ze daar hebben bekijk ik goed en sla ik (als het een houdbaar product is) flink in.

Ik maak bijvoorbeeld wel alle hapjes (mijn jongste is bijna 7 maanden) zelf en geef borstvoeding.

Waar ik benieuwd naar ben is of andere thuisblijfmama’s hier ook zo over denken of dit heel anders doen. En misschien hebben de mama’s die werken hier wel een heel andere mening over. Ik ben benieuwd!

10 jaar geleden

Ik ben ook een thuisblijfmoeder! Ik heb drie kleintjes onder de 4, 5 jaar en heb nog nooit spijt gehad dat ik gestopt ben met werken.Het werk dat ik deed was heerlijk, maar wat ik nu doe vind ik echt de leukste baan, hihi.Ik mis niets en kan heerlijk elke dag bij ze zijn.Ik kan me niet voorstellen dat ik ze vaak weg zou moeten brengen!Ik vind moeders die erbij werken wel echt heel knap, want er komt toch meer op je af, lijkt mij zo!Maar het huishouden elke dag met frisse moed doen en daarbij de kindjes goed verzorgen is ook niet mis hoor.Ik vind het allebei goede keuzes die je samen met je gezinnetje maakt! voor mij persoonlijk was het echt een droom, om gewoon alleen maar mama te zijn!

10 jaar geleden

Hier ook een thuisblijfmama, met 4 kinderen en een man met eigen bedrijf ben ik graag de stabiele factor thuis die voor man en kids klaar staat. Ik zou niet eens weten hoe ik een baan erbij zou moeten combineren, naast de zwemles, fysio en logopedie waar we al wekelijks heen gaan. Nee hoor laat mij maar lekker ons thuis bedrijf runnen!!

10 jaar geleden

Ik weet niet of ik spreek voor alle thuisblijfmoeders, maar voor mij is het zo dat ik het liefst alles van ze meemaak en zelf voor ze zorg. Dat betekend dus niet dat je iets mist als je parttime werkt, maar ik wil de zorg niet uit handen geven en alles meemaken. Ik wil letterlijk alle opvoeding doen. Er is helemaal niets verkeerd aan werken hoor. Ik zou me er alleen niet prettig bij voelen omdat ik naar mijn gevoel dan van alles mis.

10 jaar geleden

Ik begrijp eerlijk gezegd nooit zo goed waarom veel thuisblijfmoeders het hebben over 'ik wil niets missen van mijn kinderen' Mis je als je een paar dagen per week werkt wel iets van de kinderen?Ik heb in ieder geval nog nooit belangrijke mijlpalen gemist. Ja, mijn oudste zette haar eerste losse stapjes bij oma en opa toen wij met zijn tweetjes een weekendje weg waren! Ik denk dat het heel belangrijk is om ook je eigen ding te doen. Dit hoeft niet perse werken te zijn, maar kan dus ook een weekendje weg zijn of sportavonden. Hoe dan ook heb je dus altijd het 'risico' dat je iets 'mist' van de kinderen ( zelfs als je even boodschappen gaat doen )....Je kunt toch bijna niet 24/7 bij je kind zijn?