{{ message.message }}
{{ button.text }}

Thuis groente kweken? Wij doen het!

Je eigen groente kweken op het balkon of in de tuin (of misschien wel op een stukje grond ergens) waarom niet?

Afbeelding blog 'Thuis groente kweken? Wij doen het!'

Een van de dingen die ik doe om wat geld te besparen is zelf groente kweken. Ik mag gelukkig een stukje van de tuin gebruiken hiervoor (anders werd het moeilijk aangezien ik geen eigen huis met tuin of balkon heb).

Begin maart begin ik alvast met zaadjes te planten op de vensterbank(en). Aangezien de meeste zaden nog niet geschikt zijn om nu al buiten te planten. Vorig jaar heb ik 2 kweekkastjes gekocht bij de Action (van die kleine plastic dingen die op de vensterbank passen). Daarin staan nu; tomaten, paprika's, sla, rucola, snijboontjes, komkommers, radijsjes, basilicum, wortels en aardbeien. Nu zijn de zaden van de sla en de rucola en de paprika's (foto hieronder) al uitgekomen de rest duurt (jammer genoeg) wat langer. 

20160311_151803_1457708909.jpg

Ook heb ik 5 moestuinpotjes van de AH gepland, basilicum, sperziebonen, radijs en spinazie 2x. Deze heb ik gekregen en ben er heel blij mee!

Als extra heb ik dit jaar ook bloemzaadjes gezaaid. Die heb ik vorig jaar gratis gehad en vandaag geplant. Hoe leuk zou het zijn als ik straks ook gratis bloemen heb :)

Als straks alle zaden uitgekomen zijn (hopelijk komen ze allemaal uit) en het niet meer vriest buiten dan ga ik ze in de tuin planten en dan even duimen dat ze veel groenten geven.

Vorige jaar zijn de tomatenplanten opgevreten door de slakken (balen!). Dit jaar moet ik daar dus even goed op letten en er iets tegen gaan doen anders heb ik weer geen tomaten dit jaar!

Ik vind dat er veel geld te besparen valt wanneer je je eigen groente kweekt mits je de kosten ook beperkt houd. Wil je bijvoorbeeld een super luxe kas in je tuin of die dure groente zaden omdat die wat specialer zijn dan de normale (denk hier bijvoorbeeld aan verschillende soorten pompoen, bonen enzo)? Dan moet je natuurlijk wel even kijken wat voor voordeel je dan nog hebt. Is het dan echt goedkoper dan groente halen in de winkel of op de markt?

Aangezien ik 2 goedkope kweekkastjes heb gekocht vorige jaar en ik ook nog heel wat zaden over had heb ik dit jaar niks uitgegeven eraan!

Kweken jullie ook je eigen groente of hebben jullie hier misschien aan gedacht om te doen?

xx CheapMommy

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je