Snap
  • Mama

Those where the days!

Mommies night out! Een huis voor mij alleen en weer eens lekker op stap, zoals die goede oude tijd!

Those where the days!

Ja wat een goed idee!! Weer eens lekker ouderwets op stap met m´n beste vriendin!
Lekker aan de wijn en de dansvloer op; de goeie oude tijd! Maar dan op het strand, vlakbij waar ik woon, weer eens wat anders dan die suffe stad waar we vroeger de boel onveilig maakte.
Dan kwam ze dan natuurlijk wel lekker bij mij slapen, want met ons voornemen weer eens lekker uit ons dak te gaan, is de auto geen optie.
Dus hop, vriend t huis uit en kind naar opa en oma! In ons kleine appartement is er geen ruimte voor het eerder benoemde tweetal tussen de feestende dertigers.
Als mama het doet,wil ze dat wel goed doen en dat betekent; roes uitslapen en ontbijten met een zak chips in
bed. Dan kan je geen peuter gebruiken die om half 7 roept: Mama ik ben WAKKERRRR!!!!!

Dus vandaag is het zover! Vriend stapt op de trein naar zijn beste vriend en rond het middaguur stap ik in de auto richting de o zo geliefde grootouders van mijn dochter van bijna 3.
Nog een bakkie thee en dan weer richting huis. Tja, en eenmaal thuisgekomen is het leeg, leeg en stil. Vooral het laatste.
Een soort heimweegevoel maakt meester van me. HOe kan dat nou weer?
Ik wilde zo graag met mijn vriendin feesten, zoals we dat vroeger ook zo goed konden.

Maar toch is het anders. Heimwee naar die kleine boef en schuldgevoels kriebelen door mijn maag heen.
Nu, moeder van mijn kleine smurf voelt het toch anders, moest dit nou zo nodig? Gewoon een drankje is toch ook leuk? Gelijk weer zo op stap...ik kan wel janken.
Vriend belt me vanaf zijn terrasje en reageert verbaasd over het feit dat ik me zo voel! Hoezo nou?? doe toch niet zo stom, geniet vooral even van de rust in huis.
Het enige gezelschap wat ik heb is mijn bejaarde kat die me glazig aankijkt als ik me hardop afvraag waar dit gevoel nou toch vandaan komt?

Straks als mijn vriendin komt zal het vast wel overgaan...Ik zeg vlug de tv aan als 'gezelschap' en zet een lekker muziekje aan en probeer maar vast wat in de stemming te komen.

Pling! Mijn makkelijke magnetronmaaltijd is klaar, want zeg nou eerlijk; wie kookt er nou voor 1 persoon? Ook dat zorgt ervoor dat mijn onbehaaglijke gevoel aan me blijft knagen..

Nu eerst maar eens lekker eten, toch proberen te genieten dat ik die heerlijke bank eindelijk eens alleen, sorry poes, samen met mijn kat kan bemannen.
En straks dan maar vlug onder de douche om vervolgens een duik in mijn kledingkast te nemen, kijken of daar nog iets is achtergebleven van die goeie ouwe tijd ;)

9 jaar geleden

Hoi Nana dank voor je leuke reactie!! We hebben een topavond gehad! Was ook zeker voor herhaling vatbaar ;) Groetjes Natascha

9 jaar geleden

Hoi Tasja, heb je nog een leuk avond gehad? Zijn jullie nog lekker uit je dak gegaan? Ik hoop het stiekem wel. Want deze avonden zijn zeer zeldzaam en ook belangrijk. Tijd maken voor je beste vriendin in de zin van stappen doe je niet meer veel nadat er een kleintje is. Toch begrijp ik je gevoel wel van eenzaamheid en de stiltje in huis. Normaal heb je altijd iemand om je heen die je roept, die je nodig heeft of geluidjes maakt. Nu was er niemand, en dat verdien je ook als mama zijnde! Ik hoop dat je een top avond hebt gehad, en dat je hebt ontbeten met een zak chips ;)!