{{ message.message }}
{{ button.text }}

The end of my maternity leave

Kolven kolven kolven en nog eens kolven

Afbeelding blog 'The end of my maternity leave' Achtergrond blur afbeelding

Na bijna een jaar met verlof te zijn geweest begon ik afgelopen week weer met werken. Een dagje later dan gepland in verband met de begrafenis van mijn opa. (Deze blog vindt je op mijn profiel) Roy besloot met mij mee te gaan om Zoë af te zetten bij de nursery. Hij deed dit natuurlijk om mij te steunen *uhum*. (Volgensmij vond hij het ook nogal een dingetje haha!)
We hadden al 3 settlement session gehad en Zoë deed het daar ontzettend goed. Ze kroop direct naar de andere kinderen en zag niet eens dat wij weg gingen. *snik!* Nee, in alle eerlijkheid, ik vond het heel moeilijk maar kon er niet om huilen. (Ik begin mezelf steeds vreemder te vinden, want ik huilde ook niet met de geboorte van Zoë) Ik was meer verbaast dat zíj het zo goed deed denk ik.

Afbeelding blog 'The end of my maternity leave'

Onderweg naar de nursery

Anyway, mijn eerste werkdag begon dus en ik had al begrepen dat veel van mijn oude collega’s ontslag hadden genomen. Super jammer natuurlijk want ineens ben je een nieuw gezicht die binnenkomt in plaats van een oude bekende. Uiteraard was er niks geregeld. Weer zo’n typisch Engels ding. Alles last minute regelen. Om 4 uur was mijn werkdag afgelopen en had ik eigenlijk de hele dag voor mij uit zitten staren of ik zat in mijn kamertje te kolven. Ach, ik had zo wel een rustige eerste werkdag om met een aantal van mijn collega’s bij te kletsen. Ook niet verkeerd!

Over kolven gesproken. Man man man, wat een rotklus zeg! Het is bij mij altijd een drama geweest om een beetje melk te krijgen met kolven maar nu was het nog moeilijker. Zoë drinkt sowieso maar zo’n 120ml melk met haar 9.5 maand maar als ik kolf dan krijg ik met veel moeite 60ml in totaal. Niet genoeg dus. Twee keer per werkdag kolven is soms net genoeg voor 120ml maar ik zou deze hoeveelheid eigenlijk nog 1 a 2 keer moeten hebben om voldoende mee te kunnen geven naar de nursery. Moet ik afbouwen? Zowel mama als baby zijn nog niet ready om te stoppen met borstvoeding.

Toen ik begon met borstvoeding hoopte ik om tot april te voeden. Dat veranderde ik al snel naar augustus totdat Zoë 1 jaar zou worden en ook dat is al weer veranderd naar ‘ik zie wel wanneer we er klaar mee zijn’. Hiermee bedoel ik dat als Zoë een jaar is, ik haar een ochtend en avondvoeding wil aanbieden als ze dit wil maar niet meer buitenshuis. Ik heb liever geen peuter aan mijn borst hangen in het openbaar. Als dit fijn voelt voor een mama dan moet eenieder dat zéker doen maar voor mij voelt het niet prettig. Maargoed, nu het kolven zo moeizaam gaat zie ik dit hele plan een beetje in duigen vallen. Ik werk 3 dagen en ben nu sterk aan het overwegen om die dagen, naast de afgekolfde melk, ook 1 a 2 kunstvoedingen mee te geven. Want wat moet ik anders?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je