{{ message.message }}
{{ button.text }}

The emptiness

Dag opa

Afbeelding blog 'The emptiness ' Achtergrond blur afbeelding

Mijn tranen zijn op en alles wat er over is, is leegte. Eenzaamheid, ondanks dat je je familie om je heen hebt. De afgelopen week is erg emotioneel geweest. Gelukkig was ik in staat om op de dag van overlijden direct naar Nederland te vliegen.

Met een kleine meid van ruim 9 maanden probeer je toch sterk te blijven maar mijn hemel, wat is dat moeilijk! Ik voelde me zelf weer even een klein meisje toen ik die nacht naast mijn moeder in bed kroop. Mijn man zou de volgende dag invliegen en ik voelde me zó alleen. Gek hoe de dood mensen weer zo close maakt.

Hoe betrek je een klein kind nou toch een beetje bij de begrafenis? Haar mee nemen vond ik echt een no go. Tot een jaar of 6 hou ik haar er liever bij vandaan óf ze moet het zelf vragen. Voor nu had ik mijn handen vol aan mijn eigen verdriet. Mijn opa wilde graag dat we het leven vierde en op hem proostte. Na de begrafenis was de condoleance gevolgt door een een wijntje en een biertje. Mijn man en ik besloten dat het moment dat wanneer iedereen een drankje begon te drinken, Zoë weer bij ons mocht komen. De sfeer zou dan -hopelijk- omslaan naar gezelligheid.

Vier mij!

Opa

De drankjes kwamen al snel op tafel en mijn man belde mijn schoonmoeder om Zoë te brengen. Het verdriet dat in de lucht hing, was aardig weg. Toen ze er eenmaal was kreeg ik ook weer een lach op mijn gezicht. Ik had háár nodig om mij over het verdriet heen te zetten. Ze zal zich dit alles niet meer herinneren als ze ouder is maar ik wil haar ook een afsluiting geven. Daarom zijn we met zijn 3e nog even langs het graf gelopen om vaarwel te zeggen.

Nu is het goed.

Afbeelding blog 'The emptiness '

Het bloemstuk namens de achterkleinkinderen ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je