{{ message.message }}
{{ button.text }}

Thanksgiving post

Vandaag is het thanksgiving in Amerika. Mijn facebook stroomt over van de 'give thanks' posts en ik doe eraan mee.

Afbeelding blog 'Thanksgiving post          '

Gewoon een paar dingen waar ik dankbaar voor ben omdat ik het heel mooi vind om hierbij stil te staan en waarom zou ik dat vandaag niet doen?!

Gezonde kinderen.
Op een griepje hier of daar na heb ik twee kinderen die uiterst gezond zijn. De keren dat peuterdochter ziek was, zijn nog op één hand te tellen en de kleine man heeft al wel eens over gegeven, maar ziek met koorts en ellende heb ik nog niet gezien. Als ik dan lees waar andere mama's en hun kids mee te maken hebben ben ik zo dankbaar voor de gezondheid van de kleintjes

Mijn eigen gezondheid
Ook ik ben bijna nooit ziek, ik heb een lijf dat meestal meewerkt en ook de bevallingen ben ik redelijk ongeschonden doorgekomen. Ik heb -meestal- genoeg energie om mijn kleintjes bij te benen en van alles met hen te ondernemen en als ik die energie niet heb, dan heb ik meestal wel de veerkracht om ermee te delen. 

Een lieve man
Ik heb het getroffen met de liefde van mijn leven. Hij werkt hard, is een lieve papa voor de kids en moedigt mij aan om dingen te doen die goed voor mij zijn maar niet echt in zijn straatje passen. Als ik weer eens te streng voor mezelf ben, zet hij me weer op mijn plek en als ik ze uitgeput ben dat ik overal doorheenslaap kan ik dat rustig doen, want ik weet dat hij dan voor de kids zorgt. This one is for you babe, ik weet dat je t gaat lezen;) 

Werk
Ook al vind ik het niet altijd leuk om ontwikkelingen van mijn kindjes te missen. Ook al wilde ik graag hele dagen op de bank zitten en Netflix kijken - nou ja, een keer een dagje dan. Ik ben blij dat ik een baan heb in een tijd waar ik om mij heen bij bosjes mensen hun baan kwijt zie raken. Ik ben blij met mijn baan voor zolang deze nog voort blijft bestaan, en als t stopt hoop ik dat ik weer ergens in rol. 

Familie
Een warm nest waar ik uitkom, een warm nest waar hij uitkomt. Allebei een goede basis. Best saai, maar o zo stabiel en veilig. Niet dat we nooit wat op ons bordje gekregen hebben, maar die stabiele basis is sterk genoeg om ons staande te houden. En de oma's niet te vergeten, allebei rijden ze eens per twee weken anderhalf uur (plus filetijd) om op de kindjes te komen passen, omdat ze het ons gunnen en omdat ze het de kleintjes gunnen. 

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn en ik stond er vanavond even bij stil. Met dank aan facebook. Met dank aan mijn vrienden over de grens. En met dank aan mijn kinderen die -op een enkel huiltje na- mij rustig op de bank lieten zitten om te peinzen en te schrijven. 

Vier jij thanksgiving? En waar ben jij dankbaar voor? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je