Snap
  • Mama

Thanksgiving post

Vandaag is het thanksgiving in Amerika. Mijn facebook stroomt over van de 'give thanks' posts en ik doe eraan mee.

Gewoon een paar dingen waar ik dankbaar voor ben omdat ik het heel mooi vind om hierbij stil te staan en waarom zou ik dat vandaag niet doen?!

Gezonde kinderen.
Op een griepje hier of daar na heb ik twee kinderen die uiterst gezond zijn. De keren dat peuterdochter ziek was, zijn nog op één hand te tellen en de kleine man heeft al wel eens over gegeven, maar ziek met koorts en ellende heb ik nog niet gezien. Als ik dan lees waar andere mama's en hun kids mee te maken hebben ben ik zo dankbaar voor de gezondheid van de kleintjes

Mijn eigen gezondheid
Ook ik ben bijna nooit ziek, ik heb een lijf dat meestal meewerkt en ook de bevallingen ben ik redelijk ongeschonden doorgekomen. Ik heb -meestal- genoeg energie om mijn kleintjes bij te benen en van alles met hen te ondernemen en als ik die energie niet heb, dan heb ik meestal wel de veerkracht om ermee te delen. 

Een lieve man
Ik heb het getroffen met de liefde van mijn leven. Hij werkt hard, is een lieve papa voor de kids en moedigt mij aan om dingen te doen die goed voor mij zijn maar niet echt in zijn straatje passen. Als ik weer eens te streng voor mezelf ben, zet hij me weer op mijn plek en als ik ze uitgeput ben dat ik overal doorheenslaap kan ik dat rustig doen, want ik weet dat hij dan voor de kids zorgt. This one is for you babe, ik weet dat je t gaat lezen;) 

Werk
Ook al vind ik het niet altijd leuk om ontwikkelingen van mijn kindjes te missen. Ook al wilde ik graag hele dagen op de bank zitten en Netflix kijken - nou ja, een keer een dagje dan. Ik ben blij dat ik een baan heb in een tijd waar ik om mij heen bij bosjes mensen hun baan kwijt zie raken. Ik ben blij met mijn baan voor zolang deze nog voort blijft bestaan, en als t stopt hoop ik dat ik weer ergens in rol. 

Familie
Een warm nest waar ik uitkom, een warm nest waar hij uitkomt. Allebei een goede basis. Best saai, maar o zo stabiel en veilig. Niet dat we nooit wat op ons bordje gekregen hebben, maar die stabiele basis is sterk genoeg om ons staande te houden. En de oma's niet te vergeten, allebei rijden ze eens per twee weken anderhalf uur (plus filetijd) om op de kindjes te komen passen, omdat ze het ons gunnen en omdat ze het de kleintjes gunnen. 

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn en ik stond er vanavond even bij stil. Met dank aan facebook. Met dank aan mijn vrienden over de grens. En met dank aan mijn kinderen die -op een enkel huiltje na- mij rustig op de bank lieten zitten om te peinzen en te schrijven. 

Vier jij thanksgiving? En waar ben jij dankbaar voor? 

8 jaar geleden

Mooi wat je deelt! Ik wens jou toe dat je volgend jaar ook dankbaar mag zijn voor een leuke baan en een goede balans tussen prive en werk!

8 jaar geleden

Heerlijk hè, je eigen plekje maken! Ik weet nog hoe het was, dat hele project steeds een stukje meer jouw droomhuis zien worden! Dank voor het delen van jouw zegeningen:)

8 jaar geleden

Ook hier hetzelfde lijstje en zo dankbaar voor. Een fijn verbouwd huis, een lieve man en een heerlijk kind. :-)

8 jaar geleden

Daar mogen we wel eens wat vaker bij stil staan :) Ik heb bijna het zelfde lijstje als jou, behalve dan dat ik nog geen werk heb. Maar mijn lieve vriend wel, dus hoewel ik graag weer aan het werk zou willen ben ik ook best dankbaar dat ik deze tijd nog bij ons kleine mannetje kan zijn. De gezondheid ben ik ook al is het niet allemaal 100 % toch zeker ook heel dankbaar voor! Ik ben ook heel dankbaar voor mijn vrienden. Maar het meest dankbaar ben ik momenteel wel voor ons zoontje. Ik heb hem ook letterlijk meerdere keren bedankt voor alles wat hij voor mij gedaan heeft,