{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terugblik op 2020 en vooruit kijken naar 2021

Goodbye 2020, we zwaaien je uit en dat doen we graag!

Afbeelding blog 'Terugblik op 2020 en vooruit kijken naar 2021 '

Dag 2020, jaar met vele dieptepunten, tegenslagen, maar ook hoogtepunten. Er waren momenten van meer rust mede dankzij Corona en waarin wij als gezin grote beslissingen hebben gemaakt. Er komt geen derde kind en ook geen ander huis bijvoorbeeld. Zo dat is eruit! Dat eerste is gevoelsmatig bij mij nog een beetje een dingetje, maar daarover later meer. 

Terug naar 2020. Het jaar wat voor ons meteen al slecht begon. Op de 3e dag van het jaar overleed mijn oma. En hoewel ik dankbaar ben dat de Coronatijd haar is bespaard, is dit voor mij een groot verlies en mis ik haar in mijn leven. Het jaar waarin ik mensen echt goed heb leren kennen, van hun goeie kant, maar helaas ook hun minder goeie kant. Het jaar waarin ik mijn familie heb leren kennen en mijn nichtje heb ontmoet en daar nu voor het eerst in mijn leven contact mee heb. Het jaar waarin er veel zorgen waren over onze gezondheid. Waarin Eddo zijn passie in de verhuizing weer vond en weer opbloeide, onze jongste Boris gelukkig geen ernstige ziekte blijkt te hebben, bij Simon het hoge woord er bij GGZ uit is, mijn vermoeden werd bevestigd en hij ADHD heeft. Het jaar waarin Boris echt ging lopen, een echte peuter werd inclusief driftbuien en waar Simon en Boris als broertjes echt meer aan elkaar gingen hebben. Stoeien, vechten, schreeuwen, speelgoed van elkaar afpakken, maar vooral ook veel plezier.

Het jaar waarin ik mezelf weer net ietsje beter heb leren kennen.  Het jaar waarin ik aan sommige mensen zoveel heb gehad en bij andere bleek dat psychische ziekte, toch nog echt een taboe zijn in deze wereld. Het jaar waarin we thuis op de proef worden gesteld met iedereen aan huis gekluisterd en daarmee onze rust moeten vinden. Het jaar waarin ik mijn vader nog steeds miste, maar het gemis iets meer gewend ben. 

Het jaar waarin alles anders was, qua knuffels, feestjes, etentjes, tradities, activiteiten, uitjes, familieweekenden, vakanties, sporten en feestdagen.  

Het jaar waarin we denken geen stap vooruit te zijn gekomen, maar misschien juist verder zijn dan ooit! 

Proost op 2021, op een mooi jaar! Met wat minder zorgen, meer gezondheid, meer knuffels, kusjes en vrijheid!  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je