{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terug naar school: Taal en Rekenen.

Zoals de meeste van jullie misschien al weten volg ik de opleiding tot verpleegkundige... Vandaag kreeg ik weer wat cijfers.....

Afbeelding blog 'Terug naar school: Taal en Rekenen. ' Achtergrond blur afbeelding

Er is in de media al veel over gesproken.. de verplichte taal en reken toets voor het MBO.
De cijfers waren zo dramatisch laag vooral voor het rekenen... dat ze hebben besloten om de verplichte invoering daarvan nog maar even uit te stellen... het lijkt namelijk al mis te gaan aan de basis.... en het is nu eenmaal zo dat eerst de basis goed moet zijn voordat je verder kan kijken... 

Ook al telt het cijfer voor het examen rekenen niet mee...de toets moet wel gemaakt worden zodat er een duidelijk beeld ontstaan over het  hoe en wat en waar het nu precies mis gaat. 

Ik mocht dus ook leuk die o zo fijne rekentoets gaan maken... Ik ben nogal op goede cijfers gesteld dus vol goede moet de toets gemaakt.... nou de toets maken ging al niet helemaal geweldig en het cijfer liegt er dus ook niet om. 
Gewoon een 4! volgens mij heb ik nog nooit zo'n laag cijfer gehaald. 
Hij telt dan wel niet mee maar leuk is anders. 

En dan de taal toets.... deze toets moest ik dus wel halen... De toets Nederlands bestaat uit meerdere  toetsen..... de toets die ik nu moest maken ging voornamelijk over het stukje lezen/begrijpend lezen en informatie verwerking. 

De toets ging naar mijn mening vrij goed... en was eerder klaar dan de tijd die er voor stond. 
Dit kan natuurlijk ook betekenen dat ik niet goed gelezen heb. 
Maar gelukkig deze toets gehaald! een 7.7 daar ben ik tevreden mee. 

De komende tijd staat er nog  Engels op de planning en de andere Nederlands toetsen... schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid.... 

Ik heb het idee dat deze toetsen ook wel goed gaan komen al is mijn schrijfvaardigheid niet geweldig.....vooral al die stomme d en t ....binnen kort eerst maar eens de toetsen maken en dan maar weer wachten.........

wordt vervolgt.... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je