{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terug naar school: De eerste examens.

Daar zit ik dan in Utrecht. Vandaag heb ik mijn examens Taal en Rekenen... je weet wel die examens waar zo veel gedoe over is.

Afbeelding blog 'Terug naar school: De eerste examens. '

Ik volg de opleiding tot verpleegkundige...Via mijn werk kreeg ik die kans... Samen met weet ik hoeveel anderen van de instelling waar ik werk....

De opleiding word gegeven door scheidegger..... we krijgen les op het terrein waar ik werk..... en alles gaat met de sneltrein.
Van te voren heb ik een EVC traject gedaan waardoor ik zoveel mogelijk vrijstellingen heb kunnen verdienen.
De uitslag daarvan hoop ik binnen 3 weken te horen.. dan weet ik ook hoelang ik over de opleiding ga doen.

Een verplicht onderdeel is echter Taal en rekenen...... Over rekenen op het MBO4 is veel gedoe geweest.
De toets werd zelden met een voldoende gemaakt... en moest die nu wel of niet gemaakt worden.... en als hij dan gemaakt word moet hij dan wel meegeteld worden.. of is het meer een indicatie van het niveau. Taal moet je gewoon maken en die moet ook gewoon even voldoende zijn.... i

Hoe dan ook wij moesten hem maken en dat maakte dus dat ik afgelopen maandag om 9 uur in utrecht moest zijn voor de toetsen.... Dit zijn toetsen die gemaakt zijn door Cito..En worden gemaakt via een computer. 

De eerste toets die gemaakt werd was taal.... hmmm misschien had ik mij toch iets beter voor moeten bereiden. .. maja ik ben dan ook al een aantal jaar uit de schoolbanken... na afloop van de eerste toets... heb ik toch wel het idee dat ik een voldoende heb gehaald. 

En dan is rekenen aan de beurt..... Het eerste gedeelte bestaan uit delingen, vermenigvuldigen en weet ik wat meer.. dit moeten we dan wel even zonder rekenmachine doen.... hmmmm hoe gingen die regels ook alweer?
Het tweede deel mocht gelukkig wel met een rekenmachine en daar heb ik dan wel een goed gevoel over.

En nu is het dus weer afwachten.. ook hiervan krijg ik over 3 weken de uitslag..... ik denk dat ik voor beide wel een kleine voldoende heb gehaald..... 

Word vervolgd.... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je