{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terug naar ritme

Het aftellen naar rustig vaarwater kan beginnen

Afbeelding blog 'Terug naar ritme '

Even een goede wake up call dat is wat ik kreeg afgelopen weken.

Ik viel ongeveer lichamelijk uit elkaar zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen ben ik op zijn zachtsgezegd een wrak.

Onder invloed van pijnstillers en karakter ben ik dat nog steeds maar ik merk dat mijn gezin lijdt onder mijn toestand en dat is wat ik niet wilde dus op karakter zetten we een tandje structuur bij ik pakte mijn dagplanner er bij en ging strepen en besloot het leven kan nog best iets beter.

Mijn kids krijgen nood opvang ik mag niet klagen over dat het zwaar is nu want ik mag in mijn handjes knijpen dat het mogelijk is de reden waarom is niet leuk maar ik ben enorm dankbaar. 

Wel merk ik dat de nood opvang vooral voor Jayson geen goede oplossing is hij is gespannen geïrriteerd en vermoeid ik heb besloten 1 dag te schrappen en hem thuis te helpen met school voor mij extra inspanning maar zijn explosies na schooltijd kosten me meer energie dan een dag extra thuis.

Toch merkte ik dat dit niet genoeg was dus verdween de speelgoed kast in de trapkast en spelen we nu veel bordspellen en als speelgoed gebruikt is en ze willen iets nieuws mogen ze komen ruilen het geeft wat rust. 

Ik heb tegen mijn mening over vrij spel in wat meer de teugels in handen ik hou van vrij spel maar niet te koste van alles.

De week menu's qua eten werden aangepast minder suiker ( wat ze al niet veel krijgen ) meer vitamines en meer buitenlucht.

Zondag gingen we naar de speeltuin even uitrazen en mama met vriendin een kop warme koffie.Zeg ik daar warm ? Nou nee ingeschonken en de ijspegels vlogen er nog net niet in het was koud zeg maar ijskoud maar de kids waren blij en dan zijn de mama's ook blij het was een fijne dag eentje voor in de top 10 van fijne momenten met vriendinnen ! 

Ook heb ik van diezelfde vriendin de bakfiets te leen en kan ik op die manier met de kids makkelijker even er uit de natuur in. Of simpel weg makkelijker van a naar b komen 

Veel frisse neuzen en vooral veel aandacht is echt even nodig nu en dan tel ik langzaam af naar maandag want maandag komt alles weer terug in het ritme niet voor mij maar voor de kids eigen juf eigen klas eigen vriendjes. Ik mis mijn leven van voor corona niet super erg ik vind het lastig dat de kids veel vrijheid hebben moeten inleveren om bijvoorbeeld naar het zwembad te kunnen met ons of een binnenspeeltuin of simpelweg dingen die hun ontwikkeling stimuleerd. Het gewone menselijke dagelijkse leven wat weg is gevallen een hand geven en elkaar een knuffel geven bij verdriet. Kernbegrippen waarvan kinderen nu weinig mee krijgen maar ik klaag niet ze leren ook ontzettend dankbaar te zijn voor alles wat wel kan.

Ik ben vooral heel erg blij als de structuur van school weer terug is straks want ik heb gewoon kinderen die heel slecht functioneren onder steeds wisselende omstandigheden en waarvoor thuisschool simpelweg veel verdriet opleverd niet bij mij ik kan het hebben maar ze kunnen zelf de rust niet meer vinden en dat vind ik gewoon echt heel verdrietig om te zien 

Dus ik blijf nog even verder puzzelen met mn dagritme kaarten en activiteiten en het is dat het niet mag maar anders had ik maandag juf een dikke knuffel gegeven blij om haar weer te zien en blij dat ze weer de veilig vertrouwde extra basis biedt voor onze kinderen.

Blij dat ze het beetje warmte liefde ontwikkelingl biedt wat ik simpelweg als mama niet kan geven.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je